Arab gripen för mordförsöket på Hedegaard

DANMARK. I februari förra året sköt någon mot och missade den islamfientlige debattören Lars Hedegaard i hans hem. Nu har en misstänkt gripits.

2014-04-27_1239

Dansk polis ska ha varit den misstänkte mannen på spåren under några månaders tid. I fredags greps han samtidigt som polisen slog till mot nio adresser i Köpenhamnsområdet och två i utlandet. Flera personer med anknytning till den misstänkte har också hörts, skriver bland annat tidningen Politiken. Utredningsledare Jörgen Skov understryker dock i Köpenhamnspolisens pressmeddelande att bara en person är misstänkt för dådet.

Lars Hedegaard är författare, publicist och medgrundare till Trykkefrihedsselskabet. Organisationen menar att islam är det största hotet mot yttrandefriheten. 2011 fälldes Hedegaard av Østre Landsret (danska motsvarigeheten till Hovrätten) för brott mot den danska rasismparagrafen, för utfall mot muslimer. Han friades sedan av Högsta domstolen.

Ovanstående är Sydsvenskans sätt att rapportera. Observera att de kallar Hedegaard islamfientlig i rubrik och ingress trots att Hedegaard friats i Högsta domstolen.

Journalistförbundets PUBLICITETSREGLER. Ge korrekta nyheter

 1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.
 2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
 3. Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.

I danska media benämns Lars Hedegard som debattör, däremot beskriver danskarna föga förvånade lite mer utförligt än Sydsvenskan och förmodar jag andra svenska media om gärningsmannen. Danskarna skriver att han greps i Turkiet men även att han uppehållit sig i Syrien. Sydsvenskan skriver utomlands. Dansk media säger att mannen är dansk medborgare med etniskt ursprung i Mellanöstern. Sydsvenskan skriver misstänkt man.

“Gerningsmanden blev af Lars Hedegaard Jensen og vidner beskrevet som: 20-25 år, ca. 175-180 cm høj, almindelig af bygning med skæg på hagen. Han var af anden etnisk herkomst end dansk og talte dansk uden accent. Manden var iført en rød postjakke med postlogo, lyse kondisko”

“Manden er 26 år gammel og er af mellemøstlig oprindelse, bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, på pressemødet”

Det handlar om en 26-årig arab med danskt pass, som opererat under den falska identiteten
“Mohammed Issa”. Han flydde från Danmark omedelbart efter det misslyckad attentatet, han är enligt turkiska media libanes. 

Ekstrabladet    Politiken

Mordförsök mot islamkritikern Lars Hedegaard

Stort stöd efter attacken mot Hedegaard – kasta ut dem ur landet 

 

9 thoughts on “Arab gripen för mordförsöket på Hedegaard

 1. Antar att sydsvenskan antingen är judefientlig eller i bästa fall islamälskande?

  Man kan inte tolka rubriksättningen annorlunda.

  Om ni skulle skrivit om mig, hade epitetet kunna bli “kommunistfientlig”. Det skulle ju uppfattas som att Sydsvenskan antingen är kommunistisk eller i alla fall kapitalismfientlig.

   • Har jag inte helt fel,stammar Bonniersfamiljen från Sionisterna !
    För mig obegripligt när man ser till deras press och deras sponsring,för Islamister och liknande pack !

  • Så tycker du vi andra tycker att skjutande folk skall låsas in oberoende av politisk och religiös värdering.

 2. Har funderat på de olika, i avsikt att stigmatisera och förklena med andra åsikter, tillmälen som används i debatten. Särskilt de som media så överenskommet använder. Att kalla någon “islamfientlig” är väl inte så fel?

  Jag är islamfientlig då jag satt mig in i vad – ideologin – islam innebär. Sen finns det en religiös variant också, men de som är religiösa på ett normalt, icke fundamentalistiskt sätt, är inte ett problem för andra. Det är alla de muslimer som vi aldrig hör talas om och som inte hörs. De som förstår att religionen är till för dem, inte alla andra.

  Det är egentligen inte bättre eller sämre att vara islamfientlig än att vara pedofil- eller nazistfientlig. Det är om något en komplimang. När de börjar jiddra om “muslimfientlig” eller “muslimofob” så menas på att någon som de föreställer sig vara en sån (vilket oftast innebär samma människor som de kallar “islamfientliga”) hatar alla muslimer utan undantag. Förmodligen föreställer de sig att en “muslimfientlig” i hemlighet, i smyg, arbetar på gaskammarplaner dit alla muslimer ska skickas och göras av med på samma sätt som Xenu gjorde med thetanerna (vilket de minst lika religiösa scientologerna tror på) Man undrar ibland vilka belägg de har för det? Hur vet de att så många miljarder med människor hatar alla muslimer utan undantag?

  Det vet de naturligtvis inte, men de har inga argument. De har bara irrationella känslor som de försöker uppvigla andra med lika dålig koll på verkligheten.

 3. Dansk polis agerar annorlunda än svensk.
  Hos “oss” hade detta fall sedan länge varit nedlagt och bortglömt.Liksom 95 % av alla anmälningar,som sker till Absurdistans polismyndighet…
  Heder åt Danmark !

Kommentera