Stäng

Islams heligaste platser

1. Kaba är en byggnad som ligger i Mekka i Saudiarabien och är muslimernas viktigaste helgedom och islams heligaste plats. Anledningen är att den tros vara den första byggnaden ägnad åt dyrkan och tillbedjan av Allah. Muslimer runt om i världen ska vända sig mot Kaba när de ber. Denna böneriktning kallas qibla. Varje muslim bör om möjligt en gång under sitt liv delta i vallfärden (hajj) till Mekka och där gå sju varv moturs runt Kaba och helst röra eller kyssa den svarta stenen.

Man skulle ju tänka sig att Kaba var byggt av muslimer, men byggnaden hade sin första grundläggning långt före Muhammeds tid och Mekka var ett kommersiellt centrum som sände ut och tog emot karavaner från kusten, Syrien och Persien. Mekka och omgivande städer rymde mängder av kristna och judar och det fanns många kloster i Arabien.

På Kabas insida finns en ikon föreställande Jesus och jungfru Maria. Kaba erövrades av stammen Qureish till vilken profeten Muhammed senare tillhörde.

HÄR en karta som visar åt vilket hålla Kaba ligger när du ska ställa dig med arslet i vädret för att be till Allah…

2. Medina är den muslimska världens näst heligaste stad efter Mekka. Medina kallas även Profetens stad. I Medina finns Profetens moské, som innehåller Muhammeds, hans dotter Fatimas och de två första kaliferna Abu Bakrs och Umar ibn al-Khattabs gravar. Vid sidan av dessa står även en tom sarkofag avsedd för Jesus då han vid tidens slut återkommer.

Medina var ett handelscentrum långt före vår tidräknings början, kanske 3 000 år för Kristus och några av de äldsta lämningarna är judiska. Muhammed intog Medina runt år 625 till 628 och mördade och körde iväg judarna och de kristna.

3. Jerusalem räknas som den tredje heligaste staden inom islam trots att staden inte nämns en enda gång i Koranen. Jerusalems har en judisk historia som går tillbaka till omkring 4000 f.Kr. Jerusalem och är den heligaste staden inom judendomen och har även stor religiös betydelse inom kristendomen.

Jerusalem har ännu inte erövrats av Muhammed och hans efterföljare men de försöker och om de lyckats kommer de att införa tillträdesförbud för icke-muslimer som de har i Mekka och Medina fast de kallar sig toleranta…

Islam och muslimerna är världshistoriens största imperialister, de har erövrat och utrotat ursprungsbefolkningar sedan Muhammeds dagar. När Muhammed dog år 632 var i princip hela Arabiska halvön under muslimsk kontroll och nästan alla i Arabien trodde på islam. Översta kartan med nutida gränser inritade…

Islams ungefärliga utbredning vid Muhammeds död med moderna gränser inritade.
Islams ungefärliga utbredning vid Muhammeds död med moderna gränser inritade.

…jämför den med den nedre kartan som visar dagens utbredning av islam. Tänk sedan på att muslimerna skyller på att det är väst som breder ut sig. Den nedre kartan visar även en stor del av världens elände och det håller på att sprida sig norrut. Långt norrut…

2014-04-23_2020

 

6 reaktioner på “Islams heligaste platser

 1. Hey najs artikel rövansikte, gillade den där delen då den tog slut. Det står att man ska vara artig och så men dina konspirationer om hur muslimerna kommer agera när de ”erövrat” Jerusalem (vilket inte kommer hända) är ju bara löjligt. KYS

  1. Allah betyder gud, kalla det vad du vill, men faktum om att Saudiarabien är världens oljerikaste kvarstår och de struntar i din korkade åsikt. Du kan inte ändra på det och kommer aldrig, allt är inte bara politik, dags att inse att allt handlar om makt vilket man får genom medel(pengar).

   1. Vi hade chansen på 60-talet att utveckla elbilen, resultaten var mycket positiva men större mycket större ekonomiska krafter ströp utvecklingen, kanske beroende på intressen i oljeindustrin !

   2. Allt ni säger? Är ju fantasi, Oljan? Den är Universums skapelse, ni ? Är Sagofigurer till? 100%, Saudarabien? Diktatur till 100%…Allt ni hävdar? är osynligt! Finns ej! Dra hem för helvete!

  2. Hej, najs skrivet gick du Livets Hårda skola eller? Jag har sett hundar bygga upp bättre meningar och starkare struktur på argumenten. Jag menar helt ärligt, efter du skrev det där kände du: ”Wow, där fick jag verkligen till det! Så där skriver man!”. Hoppas du inte är äldre än 11 år gammal, det skulle vara pinsamt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: