Ukrainsk reporter bortförd av Pro-ryska separatister

UKRAINA. En kvinnlig ukrainsk journalist, Irma Krat, som deltog i Maidan protesterna fördes bort i Slavyansk och visades upp på video bärande ögonbindel.  

De pro-ryska separatisterna i östra Ukraina har fängslat en ukrainska journalist och anklagar henne för ”krigsförbrytelser” under ”Euromaidan” protesterna som störtade den Moskva-stödda presidenten.

Irma Krat, 29, fängslades sent på söndagen av militanta separatister i staden Slavyansk, säger Oleg Veremienko, en advokat för den nyhetskanal Irma Krat arbetar för. En rysk internetkanal har postat en video där hon eskorteras av maskerade män som säger att hon häktats.

Irma Krat, med ansiktet dolt av en scarf, sa på ukrainska: ”de fängslade mig men de behandlar mig okej. De kommer att kontrollera de rapporter jag har arkiverat och sedan ska de avgöra när de ska släppa mig”

En man berättar att hon utreds för ”brott” mot kravallpolis och civila under protesterna i Kiev som ledde till avsättandet av presidenten Viktor Jankovich i februari.

The Telegraph 

10 thoughts on “Ukrainsk reporter bortförd av Pro-ryska separatister

  1. ребята, пойдите уже в расовую биологию – прямо папаше гитлеру под хвост.
    к таким фремлингсфиентлигим расистам никто не коммер
    целуйте свастику, ваши ”истинные арийцы”
    вы и так уже опозорились на весь свет
    типичный пример вашего ежедневного поведения
    http://youtu.be/r9weTCI6uNY

  2. Sen vad ska vi med Ukraina, vi ha redan nog av social fall i EU. Låt Ryssen ha det. Det räcker redan och bli över med alla öststats kriminella vi ha i den civiliserade delen av Europa eller det som är kvar utav den en gång civiliserade delen. Om Putin ändå skulle införa utreseförbud mot alla, så som det va på den ”Goda” Sovjet tiden. Inte hade vi problem med tiggare och brutala överfall på äldre då mm. Snälla farbror Putin dra när Järnridån igen. Fyll på dina Gulag med Romer, bögar och annat löst folk. Snälla!

    • Plus man skulle slippa alla dryga ryssar på semesterorterna som förpestas av ryssar. De kan ju semestra på Crim igen som på den goda Sovjet tiden.

  3. Vad som inte framgår riktigt ur reportaget,framkommer i Videon.
    En av de s.k. pro-ryska aktivister som tillfångatagit henne förklarade,att hon aktivt deltog på Maidan genom,att leda en grupp kvinnor som bistod revolten som ”kamphundar”…Tydligen nyttjar USA/EU nu deltagare från revolten,för sina agenttjänster…Säger som jag sa för ett halvår sedan,när EU lade näsan i blöt i Kiew.Förstår inte vad västern är ute efter ?

  4. Hon kanske är en sån där otäck PK journalist som undanhåller fakta och ljuger, så att folket får en helt snedvriden bild av konflikten.

Kommentera