Nystartzoner skrotas


Ett av Erik Ullenhags stora slagskepp, nystartszoner, blir inte ens en eka. Förslaget skrotas nu och därmed försvinner åtminstone ett av regeringens diskriminerande projekt.

För tre år sedan meddelade regeringen att en av lösningarna för att komma tillrätta med problemen deras egen överdimensionerade och extrema migrationspolitik lett till, var att införa nystartszoner. I dessa nystartszoner skulle arbetsgivare få kraftiga skattelindringar om de startade företag och anställde invånare från förorterna. Åter ett av dessa diskriminerande projekt som vi sett de senaste åren, för det har aldrig varit tal om dessa skattezoner i våra bruksorter, utflyttningsorter och andra områden i Sverige som drabbats de senaste decennierna.

Nu kritiserar EU förslaget och kräver så stora förändringar i systemet att effekten av nystartszonerna inte skulle bli de önskade. Den inlämnade utformningen av förslaget godkänns inte av EU med hänvisning till statsstödsreglerna och en omarbetning av förslaget skulle ta minst två år, så därför finner inte regeringen någon anledning att lämna in förslaget om nystartszoner till riksdagen. Kostnaden för åtgärden var budgeterad till 155 miljoner inför nästa år.

Källa: Regeringen

Nu väntar vi på att ett annat diskriminerande förslag hamnar där det hör hemma, i papperskorgen. Jag tänker då på instegsjobben som bara vänder sig till nyanlända från länder utanför EU och EES. Instegsjobb för er som inte vet, innebär att skattebetalarna finansierar 80 procent av lönen om arbetsgivarna anställer somalier, afghaner, eritreaner och andra nyanlända från länder utanför Europa.


3 responses to “Nystartzoner skrotas

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: