Fadimes bror har dödats av polisen

INVANDRING/HEDERSFÖRTRYCK. Fadime Sahindal, född 2 april 1975 i Elbistan, Kahramanmaraş, Turkiet var en kurdisk kvinna som mördades den 21 januari 2002 i Uppsala.

Hon invandrade till Sverige från Turkiet vid sju års ålder och mördades av sin far för att han inte tyckte om hennes västerländska sätt att leva.

Fadime

Både hennes far och bror hade dömts för att ha misshandlat henne.

Hon hade under hösten 2001 hållit ett tal i riksdagen under ett seminarium om våld mot kvinnor, där hon berättade om hur hennes familj hade förändrats sedan de flyttat till Sverige, hur hennes manliga släktingar hade börjat vakta henne för att de inte gillade hennes sätt att leva. Hon framträdde dessutom i flera TV-program, där hon berättat om sin utsatta situation.

Fadern Rahmi Sahindal fälldes den 3 april 2002 av Uppsala tingsrätt för mordet och dömdes till livstids fängelse och skadestånd till Fadime Sahindals lillasyster för vad domstolen ansåg vara ”en ren avrättning” inför de anhörigas ögon. Han överklagade sedan till hovrätten som fastställde straffet.

Nåväl det var rätt så länge sedan men Fadime hade en bror, Mesut Sahindal, denne man har förutom att han dömts för misshandel av Fadime ett skapligt kriminellt förflutet…

Mesut Sahindal, född 1979-05-21, har dömts för försök till grov utpressning, för försök till grovt olaga tvång, grovt vapenbrott, rattfylleri, narkotika-brott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor till fängelse två år.

Mesut Sahindal är tidigare dömd för delaktighet i en gruppvåldtäkt som han och en släkting och en annan stod åtalade för.

-Pettersson har noterat att den knivman i Uppsala som polisen sköt till döds i natt passar väldigt bra in på Fadimes bror, ålder, plats, tidigare meriter, han hotade sin förra fru, han hotade sin mor och syster.

Bra gjort polisen, bry er inte om vad media och Jerzy säger…

43 thoughts on “Fadimes bror har dödats av polisen

  1. Jag håller med släktingarna. Varför lät åklagaren honom gå fri när man visste vad han gick för. Polisen gjorde ett mycket bra jobb efter omständigheterna men jag tror faktiskt inte att de mår särskilt bra över att ha behövt ta en annan människas liv. Jag tycker att det är ganska märkligt av familjen att uttala sig om händelseförloppet när de själva ringde därför att de hade känt sig hotad av honom. Mycket märkligt agerande.

  2. Jag har en dröm! En dröm om hur Sverige kunde fungerat! Tänk om Sverige inte hade styrts av dårarna! Tänk att få leva i ett sunt land utan gaphalsarna! Då hade vi bara infört en helt självklar lag, som säger att alla som har minsta tendens till så kallat hedersrelaterat våld skall omedelbart utvisas från Sverige på livstid och medborgarskapet omedelbart återkallas. Bryter detta mot något internationellt åtagande är det bara att säga upp det.
    Amnesty, Gudrun Shyman, Mona Sahlin och liknande skit hade fått gapa hur mycket dom hade velat. Ut skall dom!

    Tänk, första gången som Fadimes far hade hotat henne för att hon hade träffat en svensk, bara sagt till honom:
    Jag vet inte i vilken grotta du har varit dom sista tretusen åren, vilken sten du har krupit fram under eller vem som tvunget skulle dra hit dig.
    Men i det civiliserade landet Sverige, är en flicka inget som du äger, precis som du hade en get i Kurdistan! Du har en timme på dig att lämna landet och visar du dig någonsin här igen så har vi metoder att ta hand om dig med, som kommer att få andra i din situation att drömma mardrömmar om att komma tillbaka till Sverige av misstag!
    Den stackars Fadime och många andra hade levt idag!
    Sverige hade kanske inte varit världsledande inom balkongflygning och vi hade sänt ut en signal till hela världen, att till Sverige är det inte lönt att ni försöker komma med ert trams!
    Tänk vad fint, som sagt drömma kan man ju alltid och det kommer väl tyvärr att stanna vid en dröm!
    På tal om otacksamhet och rasism. Hennes far, får komma till fred och frihet, tas om hand och försörjs som sjukpensionär (som du och jag, rasisterna, fortfarande, betalar till honom varje månad i fängelset, Sverige är fantastiskt), den stackaren hade ju slitit ut sig som terrorist i hemlandet.
    Ändå hatar han oss svenskar så mycket att han dödar sin egen dotter för att hon har träffat en svensk!
    Det ni, kära vänner, det är rasism, rasism i sin fulaste skepnad!
    Däremot är inte åsikter i invandringspolitiken rasism, utan dess totala motsats!
    Vila i frid, Fadime.
    Jag är en godhjärtad person, men ibland hoppas jag att det finns ett helvete för dom som svek dig, och som fortsätter att svika!
    Ps: Feministiskt initiativ får gärna kommentera!

  3. Läste följande på svt.se: ”Han ska då ha hotat sin tidigare exsambo och senare misshandlat henne.”

    Vad sysslar de med på journalisthögskolorna? Får de Das Kapital och Maos lilla röda upplästa för sig och inget annat?

    När kommer de månne fram till tautologi i ordboken?

      • Tautologi heter det väl. Det betyder att du skrivier ”tårta på tårta” i en text.
        Det vill säga: tauto•logi (-gi’) ˜[e]n ˜er s. onödig upprepning av samma sak med andra ord m. m.
        Tautolog finns inte i min SAOL.
        Hälsningar Tomas

  4. All heder åt polisen! När de är tillbaka på jobbet bör tårta, blommor och medalj delas ut! Mediadrevet drar igång direkt om ifrågasättande, måste vara otacksamt att inte få utöva sitt yrke. En dåre mindre på gatorna och det tackar vi för!

    • Trelleborg den 8 april 2014.

      Hej ”Förbannad”!

      Lustigt att jag fann din kommentar.

      Tidigare i kväll talade jag med en bekant som tycker att 7 partier behöver tas bort ur Sveriges Riksdag.

      Han önskar Sd 29% + Svp 19% och ett nytt parti om 4,5%

      Han tyckte partiet skall heta ”Vi som är Förbannade!” Inget parti bör få egen majoritet ty då blir de stöddiga tycker han.

      Trots att jag bor på Söderslätt så är Lapparna mina favoriter. De tog bort vargarna i 200 år. Järvafältsurskogsmänniskorna har länge förklarat att vargar inte är farliga. Det bevisade man i Norrköping i fjol. (Var det väl.) Minns min ungdoms skidfärder i Farfars Ångermanland. Hade jag inte vågat idag.
      Vänligen
      Tomas

      • Jaså? Han får starta ett! Sd:s politik räcker fint för mig, sen kan jag hålla med om att även jag önskar bort en del partier…vad gäller varg så möter jag hellre det än en knivbeväpnad idiot, men det är jag det….:)

  5. En parasit försvinner och samtidigt kommer det 311 nya! Det borde vara omvänt för att det ska fungera!
    MVH
    Janne

  6. Jag håller med de poliser som tycker att de behöver ett alternativt vapen som inte dödar.

    • Jag håller med de människor som säger att kriminella bara ska få ha vattenpistoler.

      • 2014-04-08
        Ledsen ”Ed Crane” !
        Jag är oenig.
        Knivlagen är mycket osvensk.

        Den är en kapitulation för gatubrottsligheten.

        Det var inga problem att bära dolk när jag var ung. Min pappa gav mig en fin då jag fyllde 12 år. Att jag kunde ta det ansvaret tyckte han då. Seglare och skogens folk tycker att dolken tillhör klädseln ungefär som att en snickare inte är klädd utan tumstock.

        F.ö. minns jag Gösta Boman som på offentligt möte gjorde narr av lagen och visade dolken i livremmen vid ett politiskt möte. Vi skall ju alla vara lika inför lagen. . . Så han blev ju inte åtalad.

        Jag vet inte åldern på läsarna här men jag nämner att under min tonårstid hade min lillebror ett Mausergevär med flera kartonger skarpa patroner och en kpist + tillhörande liten trälåda innehållande 500 skarpa skott i garderoben. Min bror var med i Hemvärnet. En studentkamrat hade pistol och några askar skott på rummet. Det var han skyldig till ty han var Löjtnant i reserven.
        Ni som är äldre. Förklara för de yngre hur vårt folk höll samman ända in på 1980-talet.
        Det där kittet som innebar att man till exempel inte behövde låsa sitt hus.

        Leta upp och läs foldern ”Om Kriget Kommer” från 1961.

        Vänligen
        T

      • Ja, man blir lätt nostalgisk. Ett hagelgevär ansågs ofarligt och kunde köpas nere hos handlaren om man kunde intyga att man hade ett fruktträd som behövde hållas fritt från ohyra. Kanske något att återinföra?

  7. Detta var ju dagens allra bästa nyhet! Dagens sämre nyhet var väl att den broöppnande polisen fick dagsböter. Men förhoppningsvis kommer han att frikännas i Hovrätten!

  8. Nu går som vanligt X-pressen in och anklagar polisen..”Varför måste man skjuta honom i huvudet det kunde ju räckt med benen”..
    Alltså som alltid,står denna skandaltidning på brottslighetens sida ! Otroligt att man kan få folk att betala pengar,för att läsa sådant nojs/smörja…

    • Jamen siktade inte polisen på den andra benet och brottslingen böjde sig ned samtidigt som skottet avlossades.Oturligt.
      Den som sig i leken ger får väl leken tåla. Det verkar ju inte ha varit någon duvunge inte. Snarare en kvinnoplågare.

      • Jag tror att polisen sköt i självförsvar, det är nog inte så kul när nån springer mot en med knivar i händerna.

  9. Ett patrask mindre som, ska försörjas av skattemedel.
    Att lyssna till Snicki Snacki Zernesky gör en enbart
    förbannad, dock kan man inte låtas bli att dra på munnen
    när man ser figuren, för om ni kommer ihåg serien
    teskedsgumman, där ugglan Helge sitter i sitt bo och
    säger förnumstigheter till teskedsgumman. Jerzy är
    så porträtt liknande ugglan Helge så det blir komiskt!

      • Vill minnas att detta program var Fredrik Hood´s favorit,under hans barndom…Möjligen från Helge han lärt upp sig !

  10. Kan det vara en slump? Eller hänger det ihop på nåt vis med hedersmord och våldtäter idag? Kort sagt. Är det en hund begraven? Var det en planerad sjutning? Han kanske visste för mycket helt enkelt, om nåt skumt i dagens samhälle, om hedersmord och våldtäkter. Nåt som inte får komma fram. För då faller det politiska systemet. Kanske. Bara en liten undran…

  11. Oj! Nyss kom jag på, tränade ju alla dessa maffians hederförtryckare, även han som mördade frun nu i Uppsala, börjar förstå varför jag uppmanades flytta från Uppsala, mötte denne mördare i Gränby 2010, han sa då: ”vi” känner tiill dig??? Ullenhag? Ställs nog inför krigsrätt i framtid! Hans ”blod” blir mer å mer insyltat! Landsförädaren!

      • ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  12. Äpplen, päron är ju ljuvlig frukt! Dessa skammens människor? Är rutten fallfrukt, förgiftade av 1000 års hederskultur! Fy! Faaaaaaan!

  13. Läste att ”Snicke snack” ansåg,att detta nya lite hårdare ingripande från polisens sida (inför valet) tycks ha blivit ett ”trendbrott” !
    Märkligt nog hör/ser man aldrig någon lobby,för alla dem som riskerar eller utsätts för brotten…
    Hur kan f.ö. en åklagare släppa loss ett sådant monster klockan 3 på natten ?
    Måste tacka polisen för ett verkligt rådigt beslut i detta fall.
    Kort och behändigt löste de till slut hela frågan !

    • Det enklaste hade varit att bara ringa snickesnack när en galning behöver tas om hand, han vet ju hur man gör. Som förstärkning kan han ju ta med Jan Helin!

  14. I och för sig? Svensk Polis har skjutit ihjäl 100 Psykiskt sjuka sen 1985. ofta bodde dessa hemma hos ålderstigna föräldrar. 200 Svenskar? Har hängt sig på Häkten i Sverige… min tanke? låter Polisstat? Njaaaaa lite i varjefall. Kapten klänning var ju Länspolismästaren i Uppsala som var Pedofil, han är frisläppt nu????

  15. Oj! Min Yngsta dotter var vän med Fadime, jag bad min yngsta dotter att hålla sig ”borta” från denna maffia släkt, redan 2002/ Tränade dessa maffia kurder i Tennis i Bordtennis, märkte deras aggresiva primitiva beteende, de krossade sönder pingisracketerna, bollarna, m.m.. Fadime bröt sig ur deras maffia hedersmords stil, flyttade till min hemstad Östersund, väl där? lockade fadern henne hem och mördade henne. Sen mördades hennes pojkvän på E4:an. Min känsla är? Maffia hederskultur, Jo! Kommer ihåg pittzzabagaren Ismael på ”min gård” 1987 En ”trevlig” figur då, tränade även honom i Tennis. Likväl? år 2004 uppträder Ismaels son in i maffiakulturen, och spred rykten om mig(otack är det jag möttes av) Oj! Nu kommer jag ihåg ännu en maffia kurd, Dillaver Özcan, mördade sin fru, grävde ner henne i Fjällnora, Sitter nu på livstid. Oj! Ännu en iinvandrad idiot kränkte min då yngste son på Heidenstamsskolan,.Jag ringde hem till Fadern och bad honom fostra sin son humant? Vad hände? Jo! Sonen Daban mördade sin fader… Uppsala är numera vidrig stad att bo i! Min Norska kusin har bett mig flytta till honom…Dock? Bott här nu i 45 år, fostrat 4 barn, 2 fosterbarn, och har nu 8 barnbarn, Min Mormor som var Frälsningssoldat i 40 år, jag bodde med henne, morfar, mamma, 1/2 broder, en kusin och 2 inneboende flickor från Nordtröndelag åren 1947-58AMEN! Pust! Flämt!

  16. Om detta verkligen stämmer så kan man väl damma av det gamla ordspråket: ”Synden straffar sig självt”

    Bra gjort av polisen. Förhandlingar med kriminella har en gräns.

      • Mesut förtjänade nog sitt öde. Men tycker att någon som är så idiotisk förtjänar att ta hela äran själv. Stackars Fadime var ju från samma träd.

    • Polisen gjorde precis som ryssar brukar göra.
      Har man ett övertag i förhandlingarna, då ska man utnyttja detta!

Kommentera