Våldtog 92-åring brutalt på julafton


SKARABORG. 23-åringen misshandlade och dödshotade hänsynslöst sina våldtäktsoffer. Idag dömdes han av Skaraborgs tingsrätt till fem år och sex månaders fängelse för våldtäkt, grov våldtäkt, olaga hot och övergrepp i rättssak.

På julafton 2013 tog han sig in till en 92-årig kvinna i Töreboda och utsatte henne för grova sexuella övergrepp. 23-åringen var då efterlyst för en tidigare våldtäkt i Gävle.

23 november överföll och våldtog 23-åringen en 42-årig kvinna i en skogsdunge i Gävle. Under våldtäkten fick kvinnan ta emot flera slag med knuten näve mot ansiktet så näsbenet spräcktes.

– Han frågade mig upprepat om jag ville dö, berättar kvinnan i förhör.

23-åringen nöjde sig inte här. Han följde sen efter kvinnan och tvingade sig med upp i hennes lägenhet där hon våldtogs på nytt.

23-åringen försvann innan polisen hann gripa honom. Han efterlystes men lyckades hålla sig undan i en hel månad. Något som polisen kritiserats för.

På julafton ringde han på hos en 92-årig kvinna i Töreboda och utgav sig för att sälja blommor. Men istället gav han sig på den gamla kvinnan och försökte våldta henne.

– Skrik inte för då måste jag döda dig, ska han enligt kvinnan ha sagt till henne. Han slet av kvinnan kläderna och knuffade in henne i duschen. Då lyckades hon låsa in sig på toaletten och fick 23-åringen att lämna bostaden.

När det på nytt ringde på dörren trodde kvinnan det var hennes anhöriga.

Istället stod 23-åringen där på nytt. Brutalt utsatte han 92-åringen för flera grova sexuella övergrepp. Hon blev även misshandlad och fick skador i ansiktet och på kroppen.

23-åringen har hela tiden nekat till brott och menat att kvinnorna var med på det hela. Hur de fått sina skador har han inte haft några bra svar på.

Redan som 15-åring dömdes den nu 23-årige mannen första gången för ett brutalt våldtäktsförsök. Då dömdes han till vård inom socialtjänsten. Han har senare även dömts för misshandel och narkotikabrott.

Den rättspsykiatriska undersökning som gjorts visar att 23-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

23-åringen har hela tiden nekat till brott och menat att kvinnorna var med på det hela. Hur de fått sina skador har han inte haft några bra svar på.

Vid bedömningen av 23-åringens trovärdighet kan tingsrätten inte heller undgå att lägga märke till likheterna i de två våldtäktsåtalen.

”Att 23-åringen under loppet av en dryg månad skulle haft samlag med samtycke av två för honom okända kvinnor där båda kvinnorna ådrog sig skador under samvaron och där båda falskeligen skulle anklaga honom för våldtäkt framstår som helt osannolikt”, skriver tingsrätten i domen och dömer honom till fem år och sex månaders fängelse.

Ovanstående från Aftonbladet, vill ni veta vem 23-åringen är så fortsätt nedåt

TIDIGARE 2013-12-30 SKARABORG. En 23-årig man har häktats misstänkt för att bland annat ha våldtagit en 92-årig kvinna. Enligt P4 Skaraborg ska brottet ha skett på julafton. – Jag kan inte kommentera omständigheterna kring ärendet, säger kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm.

23-åringen anklagas för flera brott på julafton, i samband med den misstänkta våldtäkten på en 92-årig kvinna i Skaraborg. Enligt åklagaren är han även misstänkt för försök till våldtäkt och övergrepp i rättssak. Mannen förvaras i Skövde.

Mannen har också begärts häktad för en våldtäkt i Gävle i november.

-Pettersson tyckte det osade mörkt men den häktade och misstänkte för våldtäkt, våldtäkt och övergrepp i rättssak är Max Rödén, 19900605, från Ludvika. Det kan inte finnas så många Max Rödén i landet och här har vi en som har Eluid som mellannamn…märkligt sammanträffande, men Ludvikabon är född i Kenya med ett helt annat namn…

2013-12-30_1008


5 responses to “Våldtog 92-åring brutalt på julafton

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: