Libanesisk revolution. Dödsstraff för hustrumisshandlare.


LIBANON En libanesisk domare avkunnade på torsdagen en dödsdom till en man som anklagas för att ha

Hustrumisshandel

Hustrumisshandel

slagit ihjäl sin hustru med en tryckkokare, i en aldrig tidigare skådad dom som hyllas som ett genombrott i Libanons kamp mot våld i hemmen .

Mohammed Adnan al – Nhaily anklagades för överlagt mord genom att våldsamt och brutalt slagit sin 34- årige fru skolläraren Manal Assi till döds den 8 februari, enligt den libanesiska nyhetskällan ”The Daily Star”.

Begäran om dödsstraffet grundar sig på artikel 549 i Libanons strafflag, vilket innebär att det inte finns någon möjlighet till ett mildare straff. Domen hyllas som revolutionerande av libanesiska kvinnorättsaktivister, som noterat mycket grova våldsamheter i sex stycken nära relationer i år, dessa har lyft fram samtalen om en ny lag i frågan .

Den dödliga misshandeln berodde enligt uppgift på ett argument om påstådd otrohet med en annan man, vars fru sägs ha berättat för Nhaily om affären. Men Assis advokat Raed Hamdan hävdade att affären var en fabrikation för att rättfärdiga mordet.

Jag frågade personligen Manals make om han skulle göra vad han gjort igen om han fick chansen, och han sa stolt ja, rapporterade Hamdan . Obduktionsrapporten nämnde inte ens att det mesta av håret på huvudet hade blivit avrivet, och att hennes tänder brutits av tillsammans med hennes tår. Rapporten var manipulerad.

Kvinnors rättigheter har varit en svag punkt i den arabiska världen, en rapport i november förra året fann att Egypten var den värsta förövaren av kvinnors rättigheter i arabvärlden. En FN-rapport i april visade att 99,3 % av de egyptiska kvinnorna och flickorna har blivit sexuellt trakasserade.

Under tiden fann Världsekonomins globala Forum för könsklyftor i en undersökningen för två veckor sedan, att Israel är det bästa landet i Mellanöstern för kvinnors rättigheter.

Arutz Sheva

The Daily Star


4 responses to “Libanesisk revolution. Dödsstraff för hustrumisshandlare.

 • Olli Rein

  Tyvärr har vi inte mycket gott att säga om de libanesiska och andra kristna från övriga Mena-länderna som förut kommit till Sverige med en aldrig tidigare skådad kriminalitet i den stad de nu helt har förstört, nämligen Södertälje med förorter 30-40 km sydväst om Stockholms centrum, med hedersrelaterade mord av sina egna, och en variant av sexuellt slag vi aldrig ens hört talas om tidigare. Nämligen gruppvåldtäkter med upp till över tio våldtäktsmän mot en stackars ensam kvinna. Dessutom har välfärdspengar från påhittade fall, lett till att de som behöver hjälp ingen får eller får i mycket i liten skala. Googla på Slöddertälje så kan ni få fram läsning om kristna gangster, som överträffar t.o.m. verkligheten. Därför är nu Slöddertälje tvungna att få hjälp från hårt arbetande skattebetalare i Sverige med 1,5 miljarder kronor om året. Den största rättegången har hittills kostat mer än 300 miljoner kronor i rättegångskostnader. Därför är inte någon,utanför kretsen av politiker och höga tjänstemän, som kvoterats in av de kriminella, självgående efter 20-30 år.
  Men om muslimer särbehandlas positivt vid sådana här klara mord som inlägget behandlar, känner du nog bättre till än mig. Så där går jag inte in och debatterar om du inte har klara fakta på att det är som du påstår. Klockan var ju rätt sen vad jag kan se. Hjärnan din var kanske inte helt klar vid den tiden på dygnet.

  Gilla

 • Olli Rein

  Det är väl få kristna som heter Mohammed – men du kan ju trots det ha rätt.

  Gilla

 • Laoku

  Jag tro att mannen är kristen libanes, hade han varit muslim hade han bara fått en klapp på handen. Islam är en samhällscancer och bör utrotas.

  Gilla

  • Laoku

   Utrotas med alla till buds stående medel som finns att tillgå i ett än så länge modernt industriellt samhälle.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: