Netanyahu lovar att inte avbryta några kontraterroristiska operationer.

Pettersson skrev om 4 terrorister som dödades på Västbanken igår. Här kommer lite mer information om operationen.

 

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu lovade på söndagen den 23 mars 2014 att IDF skulle använda våld mot alla konspirationsattacker mot den judiska staten. Detta efter att soldater dödat två terrorister och en upploppsmakare under en razzia i den av palestinska myndigheten kontrollerade staden Jenin .

Under helgen, slog våra styrkor till mot en terrorist som hade organiserat attacker mot israeler och även

Begravning av terroristerna
Begravning av terroristerna

planerade attacker mot oskyldiga civila, informerade Netanyahu sina ministrar vid regeringens veckosammanträde.

Vår policy är att attackera dem som attackerar oss och som planerar att attackera oss, statsrådskansliet citerade honom och sa att båda dessa anledningar var tillämpliga i detta fall.

Israeliska trupper gick in i Jenins flyktingläger i Samarien (Shomron) på lördagen i vad som armén sa var en operation för att tillfångata Hamas terrorist Hamza Abu Heja 20 år .

Sammandrabbningar bröt ut vilket resulterade i dödandet av Abu Alheja, liksom en annan terrorist, Mahmud Abu Zenia 19 år från den radikala islamiska Jihad gruppen . Även Yazan Jabarin, som PA källor identifierats som en civil men som var bland dussintals upprorsmakare som kastade stenar, brandbomber och andra projektiler mot säkerhetsstyrkorna dödades, Yazan hade kopplingar till Al Aqsa Martyrernas Brigader .

Den palestinska myndigheten utlyste en sorgedag och en generalstrejk .

Hamas, Islamiska Jihad och Al- Aqsa Martyrernas brigader, och en utlöpare av PA- ledaren Mahmoud Abbas Fatah rörelse, gjorde ett sällsynt gemensamt uttalande och lovade hämnd, samt anklagar Abbas palestinska myndighet för delaktighet i morden genom sitt säkerhetssamarbete med Israel .

Men israeliska arméns talesman Peter Lerner försvarade insatsen och sade att Abu Alheja var ”en tickande bomb” som deltog i skytteattacker och var i ”långt framskridna stadier av arbetet på ytterligare attacker”.

Det enda jag inte hittat var den fjärde som dog, men det var ju i en trafikolycka vad jag förstår. Det förklarar ju att varken Jerusalem post eller Arutz Sheva nämner den personen. Det bevisar väl bara att det hade inget alls med säkerhetsoperationen att göra, men det måste man väl ha trott på hos journalisterna, eller också är Pettersson synsk. Det kan förklara varför han så ofta tycks ha nyheten först.

På Petterssons tidigare

Arutz Sheva

Jerusalem Post för en lite längre version

1 thoughts on “Netanyahu lovar att inte avbryta några kontraterroristiska operationer.

  1. IDF vet hur man skall handskas med arabisk slödder, ta lärdom. Här grillas det inte halalkorv med stenkastarna, det är inte heller några dialogpoliser som tar hand om saken.

Kommentera