Ett palestinskt misslyckande till

ISRAEL/GAZA. Representanterna för den ”fredliga och humana religionen” har grävt ytterligare en tunnel in på Israeliskt område. Israelerna hittade den tidigare i veckan, den sträckte sig flera hundra meter in i Israel.

Inside the tunnel, March 20, 2014.

Bild inifrån tunneln

Tunneln är den  största och mest sofistikerade som hittats, sade arméns talesman. Det är den fjärde tunnel som upptäcktes det senaste ett och ett halvt året-och-en-halv sådan tunnel.

För de flesta av dess längd, är tunneln på ett djup av mellan åtta och nio meter, men den går så djupt som 20 meter på vissa ställen.  Bland den utrustning som finns i närheten i tunneln var generatorer, säkerhets utrustning och armeringsjärn.Man  uppskattar att tunneln tagit många månader att bygga . ”Denna tunneln är byggd för en stor operation – en kidnappning eller något liknande.” En tunnel användes i kidnappningen av Gilad Shalit i juni 2006.

LÄNK

FjärranÖsternRapportören säger som vanligt: Om palestinierna i stället hade lagt den energi de lagt på tunnelgrävning  på att odla upp landet så kanske Sverige kunnat dragit ned lite på de cirka 700 miljoner som vi årligen skickar som u-hjälp till Palestian.

6 thoughts on “Ett palestinskt misslyckande till

  1. Skicka palestinierna till gruvorna och stenbrotten. Där kan de tillämpa sin erfarenhet av tunnelgrävande.

  2. Ja de borde ägna mer energi på att odla mat till befolkningen så de klarar sig själva. Byggmaterialet kunde de använda till skolor och sjukhus. Brist på el klagar de också på men det är klart att ljuset i tunneln är viktigare?!

    • Stefan i Std
      Jaha, vad betyder det? Alla erfarenheter är ju bra, men inte om man fokuserar på det negativa.

      • ”Alla erfarenheter är ju bra, men inte om man fokuserar på det negativa”

        Om erfarenheterna av muslimer endast är negativa, hur skall man förhålla sig till dem då?

        Det jag läst av dig hittills och ditt ensidiga resonemang får mig att undra om inte psykvården borde vara mera restriktiv med frigång i vissa fall.

Kommentera