En våldsbejakande vänsterextremist


SVT berättar nu på morgonen att fyra personer med kopplingar till den våldsbejakande våldsvänstern har delgivits misstanke om våldsamt upplopp.

I vanlig ordning nämns inte personerna vid namn, vilket Pettersson redogjorde för igår. Den kvinna som är misstänkt har i flera år gjort sig skyldig till våld mot tjänstemän, mot politiker och mot samhället i stort. Hennes namn är…

Lilly Svahn, eller Lilly Näslund som hon hette innan namnbytet.

vansterpartisten-lilly-naslund

Lilly Näslund satt som nämndeman för Vänsterpartiet i Stockholm och var också politisk sekreterare på Vänsterpartiets kansli i samma stad. Redan på den tiden var Näslund-Svahn inblandad i våldsamheter med kopplingar till diverse vänsterorganisationer och med tanke på det vi också läser idag, så borde Vänsterpartiets kopplingar till våldsbejakande vänsterorganisationer utredas.

Uppdraget som nämndeman sade Näslund-Svahn upp sig från och räddade därmed ansiktet på Vänsterpartiet, vilket säkert gladde America Vera-Zavala, dåvarande pressekreterare för vänsterpartiet i Stockholm, som fick uppdraget att berätta detta för pressen.

Förutom att Lilly Näslund-Svahn är delgiven misstanke om upplopp i Kärrtorp, har hon bl.a. detta på sitt cv.

2006 filmas hon under en demonstration i Stockholm när hon kastar en stol mot civilklädda poliser. Vid den tidpunkten satt hon som nämndeman i Stockholms tingsrätt. Det var under en ”Reclaim The Streets”-manifestation som urartade i traditionell stil och vänstern gick till angrepp mot både polis och byggnader. Se en film från kravallerna.

2006 grips Näslund-Svahn utanför Israels ambassad, efter att flertalet personer från en demonstration i Kungsträdgården begett sig till ambassaden, där man brände flaggor och skanderade slagord.

För tredje gången samma år grips Lilly-Svahn ånyo. Detta under en manifestation mot fastighetsskatten, där ett antal vänsterextremister försökte störa tillställningen med bl.a. ord som ”Borgarsvin” och ”Döda de rika”. Expressen väljer här att kalla Lilly-Svahn för proffsdemonstrant (varför inte våldsbejakande extremist?).

2009 var det dags igen. 2009 provocerade AFA fram upplopp i Fittja, där ungdomar kastade sten mot polis, mot bussar och krossade rutor på tunnelbanestationen. Känns detta igen? En av de inblandade var Näslund-Svahn som dömdes till fem månaders fängelse.

Näslund-Svahn har också varit involverad i nätverket Ingen människa är illegal.

Kanske dags att media och politiker ägnar samma intresse för vänsterextremismen som för högerextremismen, eller är det så att media behöver den våldsbejakande vänsterextremismen som en bricka i kampen mot ”den onda sidan”, och ryktet om att kvällstidningarna betalar för upplopp, faktiskt är sant?


11 responses to “En våldsbejakande vänsterextremist

 • Peter Skoglund

  Det är nog bara Lilly Svahn / Näslund själv som tror att hon är vänsterpartist.

  Alla andra ser nog henne mer som en brottsling och uppviglare.

  En god demokrat kanske hon blir när hon har ” växt upp ”. Vi får väl för alla människors skull hoppas på det. Fast just nu finns det mycket tvivel……

  Gilla

  • Ed Crane

   Peter
   Kanske tid för att inte ägna så mycket intresse för extremister.
   När våld sker, politiskt eller inte skall det anmälas till polisen och de skyldiga lagföras.
   Då tycker jag att det är bättre att ägna uppmärksamhet till de psykiskt sjuka som Roland tar upp då och då. Där kan man göra lite nytta och bidra till ett minskat lidande.
   Vilket parti uppmärksammar de psykiskt sjuka mest exempelvis.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Tranan Ed ,allt som handlar om demokrati och har att göra med tillhörande politiker och deras politiska budskap intresserar mig mycket. Där i får man och där i ligger även alla viktiga sociala frågor för ett samhälles bästa och tillhörande utveckling för framtiden.

    I detta finns/ingår naturligtvis även alla andra s.k. politiska förespråkare och krafters ytterligheter , som säger sig driva sina frågor för ” samhällets bästa ”. Både från höger och vänster om vi kallar det så.

    Tycker att det är mycket viktigt att man intresserar sig för det.

    Både Aftonbladet och Expressen gör ju det. Fast då väldigt ensidigt och partiskt om vi säger så.

    Jag hoppas att inte du , Tranan Ed , ser på frågan likadant som AB och EXP ?

    Gilla

   • Ed Crane

    Peter
    Både AB och EXP har i mitt tycke ett överdrivet intresse för extremister.
    Det finns tusentals politiker i kommunerna, som driver frågor som borde beskrivas mer. Våldsverkare och högljudda borde inte få dominera.

    Gilla

 • Ruben

  Det var ett digert CV hon är i besittning av, knappast en modern version av Mutter Courage.

  Gilla

 • Pica pica

  Men, men…. Detta måste vara ett undantag. Den senaste tidens rapporter och diskussioner i media har ju talat om för oss att det inte finns några vänsterextremister. Bara ett fåtal fredliga som demonstrerar mot rasism och angrips av beväpnade nazister. Flera ”experter” har talat om att de högerextrema med nazister i spetsen har ökat lavinartat och hotar vår fina demokrati.

  Gilla

 • Varg i Veum

  En proffshuligan och jag misstänker starkt att det är vi andra som försörjer henne så hon har råd och tid och ägna sig åt sin fritidssysselsättning.

  Gilla

  • Ed Crane

   Varg
   En misstanke grundas ofta på en känsla.
   Känslan bör styrkas av fakta för att vara relevant.
   Annars är det en hypotes som bör styrkas eller förkastas.

   Gilla

 • svenskinfo

  Sant ossie.

  Gilla

 • ossie

  Dessa jävla lobotomerade kommunister borde spärras in på gamla tiders mentalsjukhus med tvångströjor och elchocker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: