Lättare få stanna trots avslag

INVANDRING. Det ska bli lättare för asylsökande som har fått avslag att stanna i Sverige som arbetskraftsinvandrare. Det är regeringen och Miljöpartiet nu överens om. Utländska doktorander ska också kunna beviljas permanent uppehållstillstånd.

Arbetskraftinvandring och rörlighet över gränserna ska underlättas. Det enades regeringen och Miljöpartiet om redan i den migrationspolitiska uppgörelsen, som slöts efter valet 2010.

Efter intensiva förhandlingar är partierna nu överens om en rad regeländringar. Vid dagens regeringssammanträde klubbas en lagrådsremiss om så kallad cirkulär migration, som SvD har tagit del av: – Att man blir det vi kallar en cirkulär migrant är positivt. Men det ställer en hel del krav på de system vi har, som ursprungligen inte är byggda för den här typen av rörelser. Vi behöver anpassa systemen, säger migrationsminister Tobias Billström (M).

• Enklare för asylsökande som fått avslag på sin ansökan att ”byta spår” – och stanna i Sverige som arbetskraftsinvandrare.

-Pettersson undrar om dårarna har julafton året runt…och vill påminna om moderaternas vallöften inför valet 2010. Läs HÄR. Där stod bland annat ”Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet” och det var undertecknat av Tobias Billström…

SvD 

5 thoughts on “Lättare få stanna trots avslag

 1. Dom förnekar sig inte, politikerna…ju mer jag sett av vår statsminister på tv just nu så går det inte att ta fel på att karln är sjuk, hans blick tillhör inte en frisk människa…Har man varit ute efter att rasera ett land så har han lyckats, nu vill han jämna det med marken.

  Han inser själv att han inte kommer att vara kvar på sin position så hans utspel blir nog än värre innan han går så nästa får ett rent helvete att bygga upp igen, som sagt: Karln är sjuk och tur att vi inte har ett försvar att skryta med då hade han väl tryckt på knappen för länge sedan…

 2. Vilken uppsving för pizzerian runt hörnet i ställe för att sälja pizza kommer man sälja “arbetsplatser. vi lär se pizzerian på hörnet med 20-30 anställda alla 2-3 månader ett nytt gäng:

  • Detta öppna dörren på vid gavel till “mellan östern” skumrask affärer. Sälja dyrt en anställning och samtidig få billig arbetskraft, som kommer att betala för att få ett 2 månaders kontrakt, kanske man ska öppna en liten kebab shop och sälja korttids anställningar. Bli “instant”miljonär.

 3. Reinfeldts valspråk verkar vara “Efter oss, intet”.

  Egentligen så är detta valarbete för SD som man verkar omedvetna om.

 4. Åter igen, “Det är inte kappans fel att vinden vänder”!
  Finns det inte en enda politiker som har åtminstone en tendens till ryggrad?

Kommentera