Bild på iranierna som bordade Malyasia Airlines med stulna pass

MALAYSIA. Statliga kinesiska medier riktar skarp kritik mot Malaysia och mot Malaysia Airlines för hur man hanterat haveriet.

På måndagsmorgonen skickade vietnamesiska myndigheter ut helikoptrar för att inspektera ett ”gult objekt” som skulle kunna vara en räddningsflotte från det malaysiska planet som saknas sedan natten till lördag, rapporterar Reuters. Senare meddelades att det flytande objektet är inte någon flygplansflotte. Den bedömningen gjorde den vietnamesiska personal som skickats till platsen.

Kinas statliga medier riktar samtidigt skarp kritik mot Malaysia och flygbolaget Malaysia Airlines för hur situationen med det saknade passagerarplanet hanteras. Närmare två-tredjedelar av de 239 människorna ombord var kineser.

– Malaysia kan inte slippa undan sitt ansvar. Den omedelbara reaktionen var inte tillräckligt snabb, heter det i en artikel i Global Times, som har koppling till kommunistpartiet.

– Jag är fortfarande förundrad över hur det kommer sig att de (immigrationstjänstemännen) inte tänkte till: en italienare och en österrikare med asiatiska ansiktsdrag, säger Malaysias inrikesminister Zahid Hamid.

Minst en av de två var på väg till Sverige.

Iranier med falska pass

 

16 thoughts on “Bild på iranierna som bordade Malyasia Airlines med stulna pass

  1. Det blev minst en färre i alla fall.
    Sen borde all negativ publicitet med svenska pass skapa någon form av eftertanke hos svenska folket…. kan man hoppas i alla fall

    • När man som svensk inte får resa någonstans, knappt ens till mena så kanske. MEN DÅ ÄR DET FÖRSENT ATT VAKNA!

  2. Har i Lokaltidningen, under rubriken förlorat, läst vid många tillfällen Iranska, Irakiska, Afganska pass m.fl. tappade i …
    Jag förmodar att det är fler än jag som har läst liknande annonser i Lokaltidningen.
    Kommentera gärna!

    • Här vet jag inte, men normalt funkar det så. När passet används är det giltigt.

  3. På väg till Smörgåsbordet, var annars, det ökända landet i
    Norden är en verritabel magnet för världen flyttfåglar som
    vill skaffa sig ett bättre liv! På andras bekostnad!

  4. Men är det så att spärrad pass kommer upp på skärmen med säkerhet utan aktiv handling,det var det jag undra över?

    För om det är så bör man ju lätt kunna kontroller vem som lät falska pass gå ombord och varför.

      • Det ingår i priset när man köper ett pass att inte ägaren förlustanmäler det innan köparen har gått ombord på planet.
        Då blir det svårt för kontrollanten. Sen förlustanmäls passet, mest för att inte andra också skall kunna använda det, vilket skulle påverkat marknaden negativt.

  5. Nej naturligtvis har de möjlighet att kontrollera …om de vill. Alla länder som är anslutna till Interpol,har dessa spärrade pass i sina apparater !
    I vissa länder är det korruption,i andra är det ren slöhet eller otillräcklig tid !

      • Tidigare knappade man in nummer och namn på passet..Numera på de nya moderna passen,drar man dem enbart över en scanner ! Men det hjälper inte,om den som sitter bakom skärmen är betald av människosmugglare !

    • Jo det blir de…Men Kuala Lumpur är känd i smugglarkretsar,att inte vara speciellt noggranna… Därför lär många av Absurdistans guldklimpar,ha rest ut över denna flygterminal !
      Vad gäller själva orsaken kommer med säkerhet förr eller senare detta att klaras ut.CIA lär vara inkopplade eftersom det tydligen fanns ett 20-tal s.k. experter,från USA med på planet.

  6. Tycker inte det är anmärkningsvärt att en österrikare och en italienare har asiatiska anletsdrag. Det finns många negrer som är svenska…

Kommentera