Äldre invandrare till unga invandrare: Det är ditt eget fel


DANMARK/INVANDRING. Cherif El-Ayouty kom till Danmark 1968 och älskar sitt liv här. Nu tillrättavisar han de unga invandrare, som förstör det för andra och säger till dem – det är ditt eget fel att ingen tycker om dig eller litar på dig.

Du känner dig omgiven av människor som inte gillar dig och du förstår inte varför. Är det för att du förra året körde i 120 km per timme mitt i staden och på fel sida av körbanan och krossade en mor och hennes barn i barnvagn till döds på ett övergångsställe?

Eller för att du krossade Westergaard’s dörr och sprang efter honom i hans hem med en yxa och kniv för att skära av hans huvud?

Kanske är det därför du nästan varje vecka våldtar en ung dansk flicka väg hem från discot. Är det för att du gick till en krog och fick för dig att människorna i baren hatade dig och därför började skjuta med pistol i alla riktningar för att döda så många som möjligt av dem?

Så inleder Cherif El-Ayouty ett brev till Ekstra Bladet, som enligt honom borde vara obligatorisk läsning för unga invandrare som han gett titeln ”Därför gillar ingen dig” – för Cherif är oändligt trött på den eländiga inställningen, unga brottslingar och våldsmän har och är övertygad om att den förstör möjligheten för god integration. Hans text som är skriven efter samtal med unga människor som trivs i sin offerroll och fortsätter enligt följande:

Det kan också mycket väl vara att de inte gillar dig eftersom du säljer marijuana på trottoaren eller skjuter på dina konkurrenter på öppen gata eller slumpmässigt misshandlar förbipasserande.

Det kan också bero på att du brukar gå lös på din lokala myndighets socialarbetare och slår dem för att de inte ger dig de pengar du begär.

-Nej, du tror att det är eftersom du känner dig som en bättre människa än dem genom att kräva att din dotter, syster, hustru och kusin ska gå med sjal på huvudet för att signalera att de är bättre än danska förtappade flickor och att de inte ska sitta i ett rum med utländska män.

Kan det bero på att du slog din dotters lärare eftersom han lade sin hand på hennes arm? Kanske är det för att du insisterar på att leva i ett parallellt samhälle där umgänge med danskar är förbjudet, eller är det för att du måste be med flera hundra andra mitt på Rådhustorget för att bekräfta att ni är olika resten av befolkningen?

Du kanske tror att det beror på att du vägrar gå till skolan eftersom det serveras fläskkött eller att du insisterar på att din dotter inte får simma i samma pool som pojkar. Kan det vara för att du brukar slå din fru så hårt att hon hamnar på sjukhuset?

Det är inte ditt fel att din fru föredrar att bo på en kvinnojour istället för hemma hos dig när det enda du gjort är att använt våld som argument.

Är det för att du fyller gatorna med en massa trosfränder, som ser ut som bråkmakare och uppträder hotfullt? Är det för att du och dina vänner utgör en majoritet i de danska fängelserna, för att ni lever på socialbidrag och upptar 50 % av nyheterna i media, medan ni inte är mer än 3 % av befolkningen?

Kan det vara för att din farbror i ditt hemland begravt sin 12-åriga dotter levande för att hon träffat grannens pojke och skämt ut hans familj. Eller eftersom din kusin, som är från den sunnitiska sekten i Irak sprängde sig själv med en bomb i en folkmassa av shia-pilgrimer och därmed dödade 50 barn, kvinnor, gamla och oskyldiga män? Kanske är det därför att din kusin flög in i en byggnad i USA och dödade tre tusen? Kanske är det eftersom ditt folk har begått alla terrorhandlingar i världen under de senaste tio åren.

Än sen då? säger du. Allt du gjort är normalt när du handlat i ilska eller för hederns skull och det är alltid de andra som får ditt blod att koka. Det är inte varje gång du skjuter människor på måfå eller kör mot fotgängare. Du har också lärt dig av din far att du ska följa de kulturella sedvänjorna i landet ni kommer ifrån och behandla otrogna som vår religion kräver.

Så skriver Cherif El-Ayouty i sin text som han hoppas ska få unga bråkmakare att tänka lite mer på vilka konsekvenser deras beteende har för unga invandrare som beter sig bra.

-Pettersson tycker det är bra skrivet men finns det någon babbe som läser och lyssnar?

Ekstrabladet 


7 responses to “Äldre invandrare till unga invandrare: Det är ditt eget fel

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: