Återkalla Aregawis medborgarskap


INVANDRING. På lördag är det meningen att Abeba Aregawi ska springa hem VM-guld för Sverige på 1 500 m i inne-VM i Polen.

Låt henne inte springa. Aregawi gifte sig med den svenske medborgaren och etiopiern Henok Weldegebriel av som det verkar ett skäl – svenskt medborgarskap. Hon fick gräddfil och hade sitt medborgarskap i näven redan efter tre år. Hon flyttade omedelbart till Etiopien och skiljde sig utan att meddela det.

OK, det är tillåtet att skilja sig men flera personer i hennes närhet vittnar om att det var ett skenäktenskap. Fördelarna med svenskt medborgarskap är att hon är garanterad att få tävla i alla mästerskap och stora galor på grund av den bristande konkurrensen. Det är tillåtet att bosätta sig utomlands för att minska skatten men…

– Nu vet Pettersson att det inte går att återkalla ett medborgarskap, trots mängder av utredningar och förslag från olika partier genom åren, men det Svenska Friidrottsförbundet bestämmer vilka som ska tävla för Sverige och Aregawi har ljugit, sedan om hon själv ligger bakom eller om det är någon annan, tränare, exmake, sponsor, klubb, agent har ingen betydelse – damen är medborgarskapsdopad.

Gör sedan om lagen – det måste gå att återkalla medborgarskap för dem som fått dem på felaktiga grunder, som ljugit, som hotat, som mutat eller som gift sig för pengarna på löparbanorna och inte av kärlek… Ett svenskt medborgarskap är en förtroendegåva och ska under inga omständigheter ges och få behållas av någon som fuskar…

Aregawi med fel flagga

Aregawi med fel flagga


9 responses to “Återkalla Aregawis medborgarskap

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: