Regeringen silar mygg

Regeringen har bestämt att frysa 6,5 miljoner av biståndet till Uganda.

Orsaken är den nya antihomolag som Ugandas regering lagt fram. ”Vi vill stödja det ugandiska folket, inte Ugandas regering”, säger biståndsminister Hillevi Engström och menar då förstås den homosexuella befolkningen i Uganda. Den heterosexuella befolkningen drabbas förstås av den svenska regeringens beslut, men det spelar kanske ingen roll.

Källa: SVT

Jag säger inget om regeringens beslut, men undrar om man inte från den svenska regeringens sida bör fundera över biståndet till betydligt fler länder än Uganda? Minns ni kartan vi på Petterssons publicerade för drygt ett år sedan?

homo_migrationsverket

9 thoughts on “Regeringen silar mygg

  1. Det är fel att leka moralpolis, över världen tycker jag. De har sin syn på saken i Uganda, och våra styrande har sin. För tänk bara, hur våra styrande spärrar in de som de kallar rasister, som visar sin nationella känsloläggning. Men det får man inte öppet visa, fast det finns hur många skäl som helst till det. Jag menar. Hur förstår vi ett annat lands syn på olika saker. Och har vi alltid rätt… När det gäller åsikter och värderingar om olika saker, borde det stå varje enskilt land att ha dem, så länge det inte leder till våld, tortyr och mord. Men inte fängelse. För vi fängslar också för det vi anser som brott, men kanske är helt lagligt hos andra. Te x knark, och prostitution. MEN VI HAR INGEN RÄTT ATT LÄGGA OSS I OCH DÖMMA I ETT ANNAT LAND. Och inte heller något annat i vårt.

  2. Pettersson, skicka en kopia av kartan till Hillevi Engström med hälsningar från läsarna av Petterssons blogg.
    Finns kanske lite att tänka på….

    • Mycket bra ! De behöver all viktig information de kan få,i deras egen sovande värld !

      • Kanon!
        Om du (mot all förmodan) får något annat än ett standardsvar, kan du väl vara snäll och publicera det här på bloggen.

  3. Bra att hon erkänner att biståndet har gått till Ugandas regering,precis som alla vet!

Kommentera