Stäng

Grov Moderat-brottsling får plats i fullmäktige

LERUM. En moderat politiker har tilldelats en vakant plats i Lerums kommunfullmäktige. Ett problem bara: Han sitter i häkte, dömd till fyra och ett halvt års fängelse i både tingsrätt och hovrätt för grov ekonomisk brottslighet, rapporterar SVT:s Västnytt.

Klaus Schüffler
Klaus Schüffler

-Vi har försökt få honom att avsäga sig sin plats. Men det har varit krångligt att få tag på honom, ingen vet exakt var han sitter inspärrad, säger Henrik Ripa (M), kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Moderaterna i Lerum, till SVT.

Mannen har fått platsen av länsstyrelsen baserat på det senaste valresultatet. Först om han avsäger sig uppdraget går platsen till någon annan.

Pettersson vill inte gärna undanhålla er att den dömde politikern heter Klaus Schüffler och i samma härva av momsfiffel dömdes även islamisten Anas Mones Khalifa till tre års fängelse för grova skattebrott, även Tommy Ekberg, Ingemar Malmer, Roland Pettersson, Fantaye Hyvärinen, George Ketto, Sami Khelifi och Redzan Rafat.

Skattefifflet, advokatkostnader och fängelsekostnader understiger inte 30 miljoner. Förresten tar det sig, bortalaget vann bara med 5-4 denna gång.

6 reaktioner på “Grov Moderat-brottsling får plats i fullmäktige

 1. Att ha blivit dömd innebär inte att man är skylldig – utan ingår tyvärr som en del i det svenska rättsystemets haveri – ett flertal haverier har genom åren blivit uppdagade ett av de värsta och dyraste för Sverige är med all säkerhet caset Sture Bergvall alias Tomas Qvick.

  Som rådgivare och konsult skall man inte bli ansvarig för vad andra företar sig – att sälja en kofot kan aldrig vara botsligt utan den som använder den på ett felaktigt (i syfte att begå brott) sätt är den som gör en brotslig handling!

  1. Arbetarepartiet Moderaternas Henrik Ripa påstår,”att han är svår att nå” ! Vet inte var du håller hus Klaus.Sitter du och gömmer dig ?
   Inser din möda,skulle också gått under jorden !Men du måste hålla dig borta länge,om du som redan dömd skall undvika kurran…..
   Alltså sammantaget du skulle ha flytt,före domstolsförhandlingen !

 2. Han såg bra kriminell ut också. Med ena mungipan ner i ett försök till leende, som totalt misslyckas, p g a hans hårda bovaktighet. Som en bov hämtad ur en Bondfilm.

 3. En TOPP-politiker från M på kåken!
  Men HALLÅ gammelmedia, var är ni? Detta måste ju vara ett scoop. Eller? Va? Nähä, inte från SD.

  1. Vänta bara när Hess ska upp i tingsrätten nere i Karlskrona, då ska ni få se på spaltmeter!

  2. Det är kriminellt förtal, lika ointressant som att de flesta kriminella och muselmaniker är vänsterpartister!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: