Grov Moderat-brottsling får plats i fullmäktige


LERUM. En moderat politiker har tilldelats en vakant plats i Lerums kommunfullmäktige. Ett problem bara: Han sitter i häkte, dömd till fyra och ett halvt års fängelse i både tingsrätt och hovrätt för grov ekonomisk brottslighet, rapporterar SVT:s Västnytt.

Klaus Schüffler

Klaus Schüffler

-Vi har försökt få honom att avsäga sig sin plats. Men det har varit krångligt att få tag på honom, ingen vet exakt var han sitter inspärrad, säger Henrik Ripa (M), kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Moderaterna i Lerum, till SVT.

Mannen har fått platsen av länsstyrelsen baserat på det senaste valresultatet. Först om han avsäger sig uppdraget går platsen till någon annan.

Pettersson vill inte gärna undanhålla er att den dömde politikern heter Klaus Schüffler och i samma härva av momsfiffel dömdes även islamisten Anas Mones Khalifa till tre års fängelse för grova skattebrott, även Tommy Ekberg, Ingemar Malmer, Roland Pettersson, Fantaye Hyvärinen, George Ketto, Sami Khelifi och Redzan Rafat.

Skattefifflet, advokatkostnader och fängelsekostnader understiger inte 30 miljoner. Förresten tar det sig, bortalaget vann bara med 5-4 denna gång.


6 responses to “Grov Moderat-brottsling får plats i fullmäktige

 • Klaus Schüffler

  Att ha blivit dömd innebär inte att man är skylldig – utan ingår tyvärr som en del i det svenska rättsystemets haveri – ett flertal haverier har genom åren blivit uppdagade ett av de värsta och dyraste för Sverige är med all säkerhet caset Sture Bergvall alias Tomas Qvick.

  Som rådgivare och konsult skall man inte bli ansvarig för vad andra företar sig – att sälja en kofot kan aldrig vara botsligt utan den som använder den på ett felaktigt (i syfte att begå brott) sätt är den som gör en brotslig handling!

  Gilla

  • Stenbock

   Arbetarepartiet Moderaternas Henrik Ripa påstår,”att han är svår att nå” ! Vet inte var du håller hus Klaus.Sitter du och gömmer dig ?
   Inser din möda,skulle också gått under jorden !Men du måste hålla dig borta länge,om du som redan dömd skall undvika kurran…..
   Alltså sammantaget du skulle ha flytt,före domstolsförhandlingen !

   Gilla

 • svenskinfo

  Han såg bra kriminell ut också. Med ena mungipan ner i ett försök till leende, som totalt misslyckas, p g a hans hårda bovaktighet. Som en bov hämtad ur en Bondfilm.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  En TOPP-politiker från M på kåken!
  Men HALLÅ gammelmedia, var är ni? Detta måste ju vara ett scoop. Eller? Va? Nähä, inte från SD.

  Gilla

  • Undrande...

   Vänta bara när Hess ska upp i tingsrätten nere i Karlskrona, då ska ni få se på spaltmeter!

   Gilla

  • Ulf Lundman

   Det är kriminellt förtal, lika ointressant som att de flesta kriminella och muselmaniker är vänsterpartister!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: