Sevastopol är hem för Svartahavsflottan

UKRAINA/RYSSLAND. Rysslands vice premiärminister Dmitrij Rogozin säger att Sevastopol är hem för den ryska Svarta havets flotta, så kommenterar han Ukrainas krav på att ryska flottan ska lämna Sevastopol.

2014-03-02_1737Svarta havets flotta är inte hemlös. Sevastopol är dess hem. Ta hand om era barnbarn i stället för att blanda er i Rysslands angelägenheter! skriver Rogozin.

Avtalet mellan Moskva och Kiev om den ryska flottans bas i Ukraina slöts år 2010. Avtalet löper ut i maj 2042.

Ukraina och Krim ligger inom Rysslands intresseområde och larvet som västländerna håller på med att vi inte ska lägga oss i andra länders angelägenheter är hyckleri på hög nivå efter Natos bombningar av Serbien i Kosovokriget 1999 och Milosevic tvingades avgå. Likaså vid invasionen av Irak och bombningarna av Libyen 2011. Väst har även bestämt att Assad i Syrien sak avsättas och efter dessa och flera äventyr säga åt Ryssland att inte lägga sig i Ukrainans inre angelägenheter är naivt.

Dessutom finns det inte ett europeiskt land som vill gå i krig mot Ryssland för Ukrainas skull och väst är för beroende av energi från Ryssland för att tordas lägga något allvar i ekonomiska sanktioner. Obama har dessutom nog på andra håll så han kan knappas göra annat än morra lite åt den ryska björnen, så går det när man gapar över för mycket Carl Bildt!

2014-03-02_1742

Rysslands röst 

Kommentera