Langare med sedelsäckar upptaxeradesKnarklangaren i Malmö hade säckar med femhundralappar på toaletten när han åkte fast. Nu ska han avtjäna fem års fängelse. Och betala miljoner i skatt

Den 5 februari i år dömdes den 30-årige knarklangaren för att ha hanterat närmare tjugo kilo cannabis i en härva med förgreningar in i artistvärlden både i Skåne och Stockholm.

 Polisen grep mannen redan i juni 2013 efter längre spaning och telefonövervakning. Under husrannsakningarna dök det upp säckvis med kontanter. 2 909 000 kronor i femhundralappar låg packat i buntar på en bänk på en toalett i en lägenhet i Slottsstaden i Malmö. Det är cirka sex kilo sedlar.

 Polisen hittade också stora belopp i euro. Sammanlagt konfiskerades 5,5 miljoner kronor som fortfarande är i beslag. Pengar från brott kan inte beskattas, så länge brotten inte har samband med annat företagande. Men det är en svår sits för en misstänkt att hävda skattefrihet på grund av brott för Skatteverket. För att slippa skattesmällen hade 30-åringen varit tvungen att erkänna knarklangningen.

 I stället påstår mannen att pengarna tillhör någon annan. 30-åringen förvarade dem eftersom han skulle vara bulvan vid ett fastighetsköp i Indonesien. Så sa han i polisförhören. Skatteverket fick inget svar alls på var pengarna kommer ifrån.

 Skatteverket konstaterar följande i sitt besked till mannen: ”Det finns självfallet ett antal tänkbara förklaringar till pengarnas ursprung. Den närmast till hands liggande förklaringen är dock att pengarna utgör någon form av skattepliktig intäkt. Mannen köpte dessutom en fabriksny Audi för 400 000 kronor under 2013, samt ytterligare två bilar för lika mycket till under det dryga året före gripandet.

 ”Det visar att du rör dig med stora pengar”, heter det i beslutet. Samtidigt nolltaxerade 30-åringen under föregående år. Han kan alltså knappast ha sparat ihop beloppen.

 ”Av försiktighetsskäl” bestämmer Skatteverket att mannen hade en inkomst av tjänst på 6 113 700 kronor. Efter grundavdrag betyder det att han ska betala 4 680 756 kronor i skatt. Pengarna ska vara inne på skattekontot före den 12 mars i år, enligt Skatteverkets omprövningsbeslut.

Sydsvenskan

Här får vi skaffa fram domen efter helgen, så kan vi läsa mer i den. Men det mesta pekar väl på den organiserade brottsligheten, så Olli blir inte förvånad om vi hamnar där vi brukar.

Det är det mycket som pekar mot, Malmö, storleken på beslaget, samt att pengar förvaras i hemmet i särskilda sedelsäckar, samt de lögner deras fantasi kan prestera.


One response to “Langare med sedelsäckar upptaxerades

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: