Det svenska språket öppnar dörrar

Insändare

Det var det svenska språket som öppnade dörrarna för mig i Sverige och inte mina kunskaper i tyska. Jag lärde mig svenska på egen hand. Hade jag gått på SFI som jag gjorde några gånger hade jag nog lärt mig tala flytande finska;), som på den tiden var det förhärskande språket bland SFI-eleverna.

Jag anser att om man inte behärskar det svenska språket efter två år i landet bör man stå för tolkkostnaderna själv om inga särskilda skäl föreligger. En normalbegåvad människa bör kunna förstå och tala svenska hjälplig efter sex till tolv månader i landet. Värre är det för de personer som är över 60 och som hämtas in i Sverige som anhöriginvandrare. I dessa fall bör den som har hämtat hit exempelvis sina föräldrar stå för tolkkostnaderna vid behov.

Dessutom bör anhöriginvandring endast tillåtas ifall den som vill ha hit sina anhöriga kan tala svenska på en sådan nivå att han/hon kan tolka vid läkarbesök och kontakter med myndigheter.

Detta skulle också medföra att personen som vill ta hit frun/barnen eller andra närstående är mera motiverade att lära sig svenska och spara pengar till ett redan nu spänt offentligt utgiftskonto för invandringskostnaderna.

Man bör inte bevilja svenskt medborgarskap om personen som ansöker om detta inte klarar det svenska språket. Detta krav ställs i många andra länder, där man måste behärska landets språk i tal och skrift för att få medborgarskap.

Det som aldrig slutar förvåna mig i Sverige är att man aldrig ställer krav på individen i gengäld för de förmåner som beviljas.

Denna attityd där man känner till alla sina ”rättigheter” men inte de självklara skyldigheter som kommer med dessa rättigheter som sträcker sig som en röd tråd genom hela det svenska samhället.

Från tidig skolålder till invandringen, därmed menar jag så kallad flyktinginvandring eller det som ”aldrig” förekommer enligt våra politiska företrädare nämligen den så kallade sociala turismen, som vi de senaste dagarna sett flera snyftartiklar om i PK-media.

Kurt, invandrare sedan 30 år

8 thoughts on “Det svenska språket öppnar dörrar

  1. Hej. Jag anser att de sju kriminella har redan idag gett bort välfärden för svenska folket. Vem av er vill ha objudna gäster hos er som ni skall betala mer per månad för än vad ni har i egen inkomst. Detta gör sju klövern till en kriminell samling. Vår välfärd är sämst i Europa med bara 57% i pension medan andra länder har 100 – 110% i pension = dubbelt vad en svensk kan få – om man inte är s k flykting för då finns ingen övre gräns. AV tillfrågade svenska personer är 98% rädda för äldre vården. Detta talar sitt klara språk tycker jag. Svenska skolor är i klass med Afrikanska. Kan detta vara möjligt att 90% av svenska folket ger sin röst på en kriminell regering, jag tror knappt det. Kanske är svenska folket idioter? För ger man bort sin sista mat bostad och bjuder in krigsherrar till Sverige ja då kommer det bli som i Serbien.= ett krig där svensken blir utkastad ur sitt eget land. Ni kan se nu på Ukraina dör finns fler ryssar än den vanliga befolkningen. Detta betyder att Ryssar bestämmer över Ukraina. Liknande inom kort i Sverige = detta betyder att all välfärd kommer upphöra och att svenskar måste lämna sverige. Detta är en naturlig utveckling av vad som händer i Sverige idag. Sverige har inte råd att ta hand om alla som kommer till sverige för att få ett bra liv utan att göra ett enda dugg. Halva vår välfärd har sju klövern gett bort plus att de lånar över 1.000.000.000:- SEK varje dygn. Vem skall betala tillbaka? Vem kan betala tillbaka? Sverige lånar nu för att kunna betala räntor på lån de lånar upp till sju klöverns gäst parasiter. Vem av er vill ha en inneboende gökunge i sitt hem (i er ekomoni) Jag vill ha tillbaka min välfärd. Kanske ni inte vill ha er välfärd, men då borde detta vara frivilligt att kryssa för i vår deklaration.
    De sju kriminella har ingen laglig rätt att ge bort vår välfärd, ställ dem inför rätta omgående samt kräv att de betalar skadan de gjort oss.
    mvh Bertil Nilsson

    • Vi har förstått att du har för låg pension, kolla hur din pension skulle bli om SD satt vid makten. Skulle den bli 100%? Nej, SD skulle säga att det inte går på grund av att alla pengar gått till invandrarna.
      Men SD toppens löner kommer nog att vara 110% i alla fall.

      • Ali alias ED Crane. eller ska vi säger magister mm. gå och dra något gammalt över dig!

    • Ruben Det där har du tänkt tusen gånger förut. Om nu invandraren är så missnöjd med vår Svenska kultur, och tycker att det är så jobbigt med kulturkrocken kan väl invandraren flytta tillbaks till sitt hemland, Jag tror inte att han är efterlyst eller riskerar förföljelse, Kan troligen klara sig skapligt ekonomiskt också.
      Han har sin kultur och det är okej men han behöver inte skriva oss på näsan hur vi skall sköta vårt land

      • Ta du istället och far tillbaks till ditt hittepåland, här passar du definitivt inte in. 😉

Kommentera