42 000 somalier utvisas

SAUDIARABIEN. 250 000 invandrare har sedan november deporteras från Saudiarabien. Ytterligare en miljon har åkt hem ”frivilligt”.

Anledningen är arbetslösheten har ökat och att den inhemska arbetskraften behöver jobben. 170 000 etiopier har redan skickats iväg liksom 12 000 somalier och ytterligare 30 000 somalier står på tur. Andra är från Indien, Pakistan, Bangladesh, Indonesien, Filippinerna, Egypten och Jemen.

De som missade chansen att återvända frivilligt hålls i interneringscentraler där fångarna får sova på golvet under vidriga förhållanden.

Saudiaraberna har tidigare varit generösa med arbetskraftsinvandring till låglönejobb men nu behövs inte arbetskraften längre och invandring av humanitära skäl från krigsområden är inte aktuellt bland muslimerna.

Saudiarabien har 28 miljoner invånare och är ett av världens rikaste länder med 25 % av världens oljereserver.

CBS8

 

7 thoughts on “42 000 somalier utvisas

  1. Jag hörde att vi i Sverige nu har 9,6 miljoner innevånare. Den högsta befolkningsökningen på 70 år tack vare invandringen. Tänk om vi kunde återbörda 1,5 miljoner? Jag slår vad om att de resterande sen skulle vara villigare att jobba och försörja sig.

  2. Skall bli intressant att se hur det går, när dom efterblivna muslimerna förstår att dom nu skall jobba själva! Kungen mördad? Inbördeskrig?

    • Och här kan dom naturligtvis inte jobba! Hade bara varit att sätta dom i samhällstjänst och skickat ut dom som trädgårdsmästare (hundbajsplockare) och hembiträden (diskerskor). Så hade dom behandlat oss. Om vi har tur!

Kommentera