Stjäl från medlemmar till politisk propaganda

Debattartikel av Abdirizak Waberi, islamist och moderat riksdagsledamot.

POLITIK/DEBATT. Så har då LO beslutat att använda medlemmarnas pengar för att stödja Socialdemokraterna i valet. Trots att hälften av medlemmarna röstade på ett annat parti till riksdagen.

Waberi

Alla de medlemmar som mer eller mindre aktivt är motståndare till S tvingas alltså nu att lämna bidrag till dem. Betala för att, som de ser det, få villkoren i sin vardag försämrade. Detta är absurt.

När argumenten inte räcker tar desperata politiker till andra metoder. Våld, trakasserier och stöld har varit vanligt under historiens lopp. Nu väljer LO att stjäla ur medlemskassan för att stödja ett enda politiskt parti och sällar sig därmed till demokratins dödgrävare.

Men, invänder någon, LO och S har alltid haft ett tätt samarbete, och det är LO:s representativa organ som bestämt detta.

Visst är det så, men invändningen håller inte i dag. Nytt är att LO:s medlemmar nu, sedan kollektivanslutning förbjöds, i stor utsträckning valt bort S. Förutsättningarna har förändrats.

För att medlemsdemokrati ska fungera och vara legitim räcker det inte att 50,1 procent bestämmer över övriga 49,9 procent. Det måste finnas möjlighet också för minoriteter att få sina krav tillgodosedda, ett så kallat minoritetsskydd. Här brister det uppenbarligen hos LO. Det är inte första gången. LO arbetar ju aktivt för att medlemmarnas arbetsplatser ska läggas ner. Jag tänker till exempel på deras häxjakt på privata utförare av välfärdstjänster.

Att pamparna ska köra över medlemmarna hade jag hoppats tillhörde en svunnen tid, men uppenbarligen hade jag fel. Pampmentaliteten finns uppenbarligen kvar hos LO och S.

Självklart ska en intresseorganisation framföra åsikter och krav, men en gräns har passerats när miljonbelopp används för politisk propaganda. Det går inte att komma ifrån att de multimiljonbelopp som LO och dess förbund skänker S inte är kravlösa.

Kraven kan lätt framföras i slutna sällskap och väljarna har ingen aning vem som styr och vad som sägs. LO:s agerande är ett hån mot de egna medlemmarna och en stöld av deras pengar.

Abdirizak Waberi, Riksdagsledamot (M) Göteborg

-Pettersson undrar vem som skrivit denna debattartikel? Med kännedom om Abdirizak kunskaper i svenska språket är det fullständigt omöjligt att han skrivit det själv, dessutom är det vettiga åsikter och det är inte islamisten känd för att ha.

Det hade också varit klädsamt om Waberi nämnt att Sverigedemokraterna och inte moderaterna är störst bland LO:s medlemmar efter socialdemokraterna.

GT   Waberi förekommer ofta på bloggen. Läs HÄR. 

14 thoughts on “Stjäl från medlemmar till politisk propaganda

 1. Ett parti som är mot religion och dess förtryck av folket är vänsterpartiet.
  Jag råder alla att rösta på V, som är mot religiös intolerans.

  • Och jag råder alla som har möjlighet (etniska svenskar) att lämna landet. Sverige verkar inte längre för “etniska svenskar”, sorgligt nog.

   • Ruben, tack för att du orkar jag har tyvärr gett upp. Du och de som orkar är viktiga. Sverige är numera i mitt tycke en “dy””hög”. Jag är jätteledsen.

  • Man varför i hel-ete skriver du inte ditt dårskap på kommunistsidorna ?
   Expo,AFA m.fl bloggar har dårar som dig i sin stadig kundkrets !
   Eller har du kanske utbildats av LO,att infiltrera de ocensurerade bloggarna likt Petterssons ?

 2. Jo, det känns som lite löjligt och absurt att just denne Waberi ska uttala sig om rättvisa och demokrati. Han står väl så långt ifrån sådana tankar som möjligt är?

 3. Ja nu gnäller facket om att Jimmy Åkesson kommer ut på
  arbetsplatserna för att marknadsföra sin politik, fackens syn
  på demokrati är en väldigt tunn fernissa, som flagnar av
  när andra åsikter än den av facket rekommenderade vill komma
  till tals. Man borde inte bli förvånade, för J:Å deklarerade
  tidigt att S kommer att bli deras huvudmotståndare inför
  valet, att sen LO förser S med stora summor av medlemmarnas
  pengar blir problematiskt att förklara för medlemmarna.

  Ett väldigt bra sätt att möta deras odemokratiska metoder
  är att gå ur facket, det har ju startats en opolitiskt fack som
  ser till medlemmars intresse i första hand, och inte till ett
  politiskt parti!

  • Skulle det bli konflikt på arbetsmarknaden, skulle väl sådana som Tony bli strejkbrytare.
   Ungefär som SD alltid på de välbärgades sida.

 4. Jag undrar jag om LO:s medlemmar tycker det är okey att socialdemokratiska politiker kan ta full riksdagspension vid fyllda 50. Den lär vara på 40.000 per månad. Min gumma får idag ut 8000 och hon jobbade tills 65-årsdagen. Sen gick hon ur maffian, förlåt facket. S och M lika som bär. Den fattige göre sig icke besvär. LO skall självfallet ägna sig åt löner och arbetsmiljö. Att ge medlemmarnas pengar till ett högerparti är långt ifrån okey. Alla skall med ? Kvalificerat skitsnack. Tack för ordet !

  • Inte kan man påstå att LO står på arbetarnas sida inte. Arbetare har alltid haft sämre villkor – bortsett från löneläge – än tjänstemännen. När jag började jobba efter avslutad utbildning 1967 så hade vi kontorsfolk 37 tim 45 min arbetsvecka, medan fabrikspersonalen hade 40 timmar. Men det är klart, det är jobbit att nöta på sittfläsket.
   Men arbetsplatser med LO har väl haft tvångsanslutning till facket, samt tvångsanslutning till S. Hade de inte partibok förr i tiden också, finns den kvar?

 5. Det är med all säkerhet Somalierns egen husneger som är författare till detta alster, eller en förmodad “spökskrivare”.

Kommentera