Organisationen Neem misstänks för lagbrott


KATRINEHOLM. Åter igen blåser det snålt kring organisationen Neem i Katrineholm och dess ordförande Joyce Kimwaga Lundin.

Ordförande Joyce Kimwaga Lundin har 15 miljoner skäl att se glad ut.

Ordförande Joyce Kimwaga Lundin har 15 miljoner skäl att se glad ut.

Efter avslöjande i höstas om att organisationen fått närmare en halv miljon kronor i bidrag från arbetsförmedlingen, där Kimwaga Lundin själv satt med i styrelsen. Tvingades hon avgå från Arbetsförmedlingens styrelse och nu krävs Neem på återbetalning från statliga Tillväxtverket för misstänkt lagbrott.

– Man har inte följt regelverket kring lagen om offentlig upphandling och det är det vi har kommunicerat ut, säger Tommy Anjevall, enhetschef Tillväxtverket

Neem har till uppgift att stödja invandrarkvinnor ut på arbetsmarknaden genom att utveckla egna företag.

I tidigare granskning framkom att Neem fått nära 15 miljoner kronor av olika statliga bidragsgivare under förespegling att skapa hundratals företag. I verkligheten blev resultatet mycket blygsammare än så. Idag kom så Tillväxtverkets besked.

– Det innebär att vi kommer att upphäva beslutet om stöd med motsvarande och det är det vi har kommunicerat med stödmottagaren Neem. I det här läget är det ungefär 670 000 kronor vi kommer att kräva tillbaka, säger Tommy Anjevall, enhetschef Tillväxtverket.

-Pettersson hör att det kan bli aktuellt att kräva tillbaka betydligt större summor. Det är också svårt att förstå de kulturella avvikelser som förekommer bland invandrare. Varför måste de sko sig oärligt i stället för att jobba hårt…15 miljoner till ingen eller obetydlig nytta och det finns tusentals liknande organisationer som blåser oss på miljarder…integrationen och rasismen är omättligt, bara att knäppa med fingrarna så kommer stålarna.

ÖSTNYTT 


2 responses to “Organisationen Neem misstänks för lagbrott

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: