Sveriges modernaste polishus i Södertälje

På måndag den 17 februari slår Södertäljepolisen upp portarna till sitt nya miljöklassade polishus.

För nästan precis två år sedan, den 6 februari 2012, togs det första spadtaget och nu står slutligen huset färdigt. Skanska är byggherre och det har varit ett nära samarbete mellan Skanska och polisen under projektets gång för att kunna uppfylla de höga miljöambitionerna som funnits i projektet. Målsättningen är att polishuset ska klara guldnivån i certifieringen Miljöbyggnad. För att uppnå guldnivån krävs förutom att exempelvis energiförbrukningen är tillräckligt låg att brukarna, det vill säga de som arbetar i huset, är nöjda med inomhusmiljön.

Ett nytt och modernt Polishus är nu en viktig symbol för det hållbara Södertälje, där alla vill vara med och bidra och ta ansvar för trygghet och minskad brottslighet. Ett inkluderande förhållningssätt kräver ändamålsenliga och moderna lokaler där Södertäljeborna känner sig välkomna. Öppna och flexibla lösningar i huset gör det möjligt att snabbt ställa om verksamheten. Lokaliseringen i närheten av kommunen och Brandförsvaret möjliggör en fördjupning av den goda samverkan som redan finns.

Polishuset är byggt av Skanska som sålt det vidare för 300 miljoner kronor till Vacse AB, som är ett konsortium av pensionsstiftelser. Vacse AB är i dag hyresvärd till många polishus, domstolar och häkten runt om i Sverige. Det nya polishuset är 7 800 kvadratmeter stort.

-Pettersson läser om att polishuset ska klara hårt ställda miljökrav. Hoppas det gäller den yttre miljön i Södertälje också…

2014-02-16_1809

Polisen 

16 thoughts on “Sveriges modernaste polishus i Södertälje

  1. @Ruben
    Konstigt att han har sååå liten datavetenskap som välutbildad ekonom..Därtill egen ägandes bloggsida ..Förstår inte hellre varför han skiftar alias varannan dag ! 😉

    • @Stenbock
      Egentligen borde vi helt ignorera den totalt inkompetena, förvirrade dåren, men tyvärr kan jag inte låta bli att avslöja de många tokiga alias han hittar på. Han behöver bara plita ner några bokstäver, så vet man direkt vem det är. Han är och förblir en stor jävla LÖGNAKTIG ARAB!

      • Ja jag borde också ignorera er blogg men så många underhållande människor på samma plats är svårt att inte roas av. Var är Kurt ?, han är ju jättekul. Den dan han inte vill skjuta nån skall jag rita ett kors i taket.

    • Mister, sorry to say, men du skulle aldrig bli bra på poker , du visar ju direkt hur du är. . Som jag sagt tidigare muslimer och en del bloggare här älskar att kalla folk för svin. Sån är inte jag

  2. Hårt ställda miljökrav? Bomber, granater mot de som stör entreprenörerna? Är det inte Slöddertälje som staden brukar kallas?

  3. Signalen till folket i Slöddertälje blir… ”det finns hur mycket pengar som helst, kräv mer”. Varför skulle detta vara bra för brottsbekämpningen? Det finns sannolikt ännu bekvämare fikarum mm, som passar ”världens sämsta polis” (googla på dom orden, plus ’Leif GW Persson’). Misstänker att facket initialt ligger bakom detta skrytbygge, Polisfacket har alltid iakttagit ställningen att det är fruktansvärt synd om polisen, som har ”det svåraste jobbet av alla”. Undra på att det ser ut som det gör, i landet som snart kan dela epitetet, som Malmö förtjänat. Gangssterstaden blir också gangsterlandet, där ingen äktsvensk vågar sig ut på gator och torg.

    • Äktsvenskar vågar gå på gator och torg.Men du kanske sitter inne och skriver på datan istället.

      • Eva, om du inte har några relevanta argument, så låt bli datan kolla på TV istället. Du passar inte på den här bloggen, då du inte tillför nåt utom elakheter.

      • Mister
        Drägget är ett nästan bortglömt ord, används dock flitigt på denna blogg.
        Jag skulle inte använda sådana ord om jag vore du, det slår tillbaks. Folk kan tro att du är obildad och inskränkt.

      • Jäklar vilken rolig blogg det här är, man behöver bara pipa lite så har man hela skocken på sig.
        Det är sent ,jag borde sova nu, men det det är så kul att läsa alla argsinta kommentarer. Just nu är Ruben och Lars Å mina favoriter.
        Men synd att prällen är så tyst och, ja ni förstår vad jag menar.

Kommentera