Ryska antiterror- enheter runt Sotji lämnade 10 döda bakom sig *Uppdaterad

Sochi Security
Sotji Security

Ryska specialstyrkor är engagerade i en obeveklig offensiv för att sätta fingret på kända islamistiska terrorister deras hemmaplan eller gömställen i Dagestan, Tjetjenien, Kirgizstan och Kabardino Balkaria, och de gjuter ett stort skyddsnät kring de olympiska vinterspelen som öppnades i Sotji fredagen den ​​7 februari. Kvinnliga självmordsmisstänkta fängslade i Västeuropa.

DEBKAfiles kontraterrorkällor rapporterar att detta skyddsnät har spridit ut sig över tre europeiska länder.
Under de senaste dagarna, har sju beväpnade jihadister blivit dödade i ryska operationer, ytterligare tre civila dog i terroristhandlingar, och många arresteringar gjordes, med inriktning på misstänkta kvinnliga självmordsmördare i Kaukasien, liksom i Frankrike, Österrike och Tyskland.

Lördag 8 februari, stormade ryska specialstyrkor en lägenhet på tredje våningen i Makhatjkala, Dagestan på informationen om att ett gäng var redo att slå till vid sportevenemang. Fem islamistiska kämpar gjorde motstånd och dödades vid gripandet, och en sjätte gav upp och överlämnade sig till specialstyrkan.

TORSDAG 6 februari, dagen före spelens öppningsprogram, utkämpade ryska trupper en sextimmars eldstrid med en terrorist som gömde sig i en byggnad innan han dödades. Sju månader tidigare låg en medlem i samma grupp i bakhåll i Debent Habad för Rabbi Ovadia Iskov i Debent, och skadade honom allvarligt.

I en annan muslimsk republik inom räckhåll för Sotji, KabardinoBalkarien, dödades en terrorists medbrottsling i torsdags vid en vägspärr som hade inrättats i staden Nalchik. Istället för att stanna för en dokumentkontroll, öppnade föraren eld och sköts ihjäl. Hans Volkswagen hittades fullpackad med vapen.

Våra källor rapporterar att den obevekliga ryska förebyggande verksamheten har lyckats hålla beväpnade terrorister borta från OS-staden, och de breda omgivande områdena i vintersportevenemanget. De måste hålla offensiven uppe på översta planet i ytterligare två veckor till vinter-OS avslutningsceremoni den 23 februari. Denna ceremoni kan vara ett särskilt mål för terrorister.

Våra källor rapporterar också att de personer som är ansvariga för säkerheten Sotjispelen är mest angelägna om kvinnliga självmordsmördare från ett av jihadistfästena i Kaukasus, eller från ett västeuropeiskt land som glider in europeiska pass med biljetter för inresa, för att bida sin tid till avslutningsceremonin.

Uppdaterat  2014-02-11 kl 10:30

Dagen spelen öppnade fredagen den 8 februari blev Nadina Dzhamalutdinova gripen på Kirgizstan Ultash flygplats, misstänkt för att vara på väg ut för att fungera som medbrottsling och guide för kvinnliga självmordsbombare, som väntar på rätt tillfälle att komma in i Sotji. Hon hålls en tvåmånaders interneringsoption utfärdad av den lokala domstolen.

Ryssarna tros ha pekat i hennes riktning genom endera den franska, tyska eller österrikiska underrättelsetjänsten, som förra veckan började samla ihop och förhöra kvinnor av kaukasiskt ursprung bevakningslistor. Några har redan siktats på väg till Sotji.

Fransk polis fängslade förra veckan ett okänt antal tjetjenska kvinnor i La RochesurYon och Strasbourg. I Österrike och Tyskland, rapporterar våra källor minst 10 terrormisstänkta som tagits i förvar, de flesta av dem kvinnor. Myndigheterna där håller denna operation strängt hemlig.

Debkafile

4 thoughts on “Ryska antiterror- enheter runt Sotji lämnade 10 döda bakom sig *Uppdaterad

 1. Skönt att det finns någon nation som sätter hårt emot hårt
  mot dessa satans avskum som är ute för att urskiljningslöst
  massdöda oskyldiga människor, till skillnad mot velpottorna
  i Sverige som gör allt för att göra dessa vrickade individer till laga!

 2. Så här går det att hålla efter islamisterna, så att inte värdefulla människor med ett högre värde ska behöva oroa sig för att bli utsatta för terrordåd när de är på ett dyrbart nöjesfält med attraktioner överallt.
  Men hemma hos vanligt folk drar sig polisen för att göra besök bland samma sort av slödder. Så där får samhällsmedborgarna stå ut med att vara rånoffer eller offer för gängvåldtäkter, misshandel rån och vandalism.
  Jag glömde visst skadegörelse på hus, bilar, skolor och allt annat som det går att sätta eld på.
  I första fallet röjer man undan slöddret men i det andra fallet så låter man slöddret göra som dom vill, och låter de skötsamma ta skiten. Det ska faan vara svensk länge till, inte av andra eller tredje sort inom den värdegrund där sjuk-klövern sätter agendan och delar upp folket efter sina behov inte folkets.

Kommentera