16 islamister har dödats i Sinai

EGYPTEN. Den egyptiska militären uppgav på lördagen att 16 militanta islamister dödats i flygattacker nära gränsen till Gazaremsan i norra Sinai.

Efter att en helikopter skjutits ner i januari har flygvapnet utfört fler luftangrepp.

Militärtalesman Ahmed Ali skriver på Facebook att de dödade var ”extremt farliga” och tillhörde Muslimska brödraskapet.

Den avsatte presidenten Muhammad Mursis rörelse Muslimska brödraskapet terrorstämplades efter att en bilbomb dödade 15 personer vid ett polishögkvarter i staden Mansura i december. Detta trots att brödraskapet nekar till att använda våld och att en annan grupp – Ansar Bayt al-Magdis från just norra Sinai – tagit på sig attacken och flera andra.

Nyheten om flyganfallet kom sedan en ny väpnad grupp, Ajnad Misr, tog på sig ansvaret för bombningen av en vägspärr nära Kairo som skadades minst sex personer.

Namnet på gruppen betyder Egyptens soldater och dessa ”soldater” skickade ett meddelande till den ”kriminella apparaten… att de inte är säkra från vedergällning.”

Det sade också att dessa soldater övervakar förflyttningar av polisen och att de kommer att attackera varje fredag.  Äktheten av meddelandet kunde inte verifieras, men det postades på en al-Qaida-anknuten webbplats som ofta används för påståenden om bombningar och andra attacker.

Ajnad Misr lovade att fortsätta sina attacker mot poliser och uppmanar sdem att erkänna sina fel och ångra de fel de begått och fortsatte med att de inte skulle tystna förrän rättvisan segrat och en stat som accepteras av Gud är etablerad.

-Pettersson antar att det kommer att dröja innan Egypten öppnar gränsen till Gaza så Hamas och de andra terroristerna kommer att få fortsätta att vara beroende av Israel…

2014-02-08_2116

Al Jazeera 

3 thoughts on “16 islamister har dödats i Sinai

  1. Vad bra vi blev av med dom då. Världen har blivit lite bättre. Instämmer med dig Robert. 🙂

Kommentera