Stäng

Kommun vill dra in kaffet på äldreboende

KARLSKRONA. 2013 hade Karlskrona kommun en budgetpost som hette ”kaffe till pensionärer” på 30 000 kronor men i år är den posten borttagen och kommunen ser över kostnaderna på seniorboendet Nickkällan i Karlskoga.

-Pettersson tycker det är ynkligt – i och för sig kan de gamla betala åtta kronor för en kopp kaffe själva, inget säger att det ska vara gratis – men så länge kostnaderna för de ensamkommande ljugande unga männen inte diskuteras så är det ynkligt att spara på de äldre. Pensionärernas kaffe kostar ungefär vad en ensamkommande ung man kostar under två veckor och politik är att välja…

2014-02-05_1746

SVT 

7 reaktioner på “Kommun vill dra in kaffet på äldreboende

 1. Dra in kaffet för dom allra äldsta. Fy fan så vidrigt ! Men pengar lär väl finnas kvar till politikers alkohol. Törs dessa politiker visa sig på stadens gator framöver? Politikerna visar ett allt större väljarförakt. Jag SKÄMS över dom, vilket jag tror dom flesta gör.

 2. Det är bara för att CIRKUS MÅNGKULTUR, ska gå runt. ”Det man inte drar in på gungorna förlorar man på karusellen”. Eller hur det nu var.
  Cirkusdirektör Reinfeldt: ”Får jag be om stööörsta möööjliga tyyyyyyystnad Sverigevänner”.

 3. Inga problem, pensionärerna har väl rösträtt! Men tyvärr verkar dom vilja ha det så här.

 4. Själv tycker jag att man borde köpa reklamplatser på
  stortavlor utmed livligt trafikerade områden, med bild på
  dessa tjockhuvud som tydligen inte har något annat att
  spara på än gamla människor, vilka simpla individer!
  Hur skulle det va om man på alla anläggningar där dom
  så kallade ensamma flyktingbarnen, istället för att ha en
  personaltäthet på en personal per intagen tog bort
  varannan? Kanske sopa bort lite chefer,och avdelningschefer
  och gärna med lönesänkningar för dem som blir kvar.

  Här ser man tydligt spåren efter Äggets åtta år vid makten
  hans förakt för äldre människor slår nu mer och mer in hos
  småpåvarna i kommunerna, som också ska visa vad dom förmår!

 5. Kära gamlingar detta problem är strax löst! Inte genom att man kommer att servera kaffe igen utan fastmer gissar jag att boendet kommer att göras om till ett boende för ensamkommande eller liknande……och i.s.f. blir det både kaffe och mazarin och god mat lagat efter alla konstens regler……

 6. Skillnaden är att pensionärerna har arbetat ett helt liv (längre än i många andra länder) och betalt skyhög skatt för att få en trygg ålderdom. Det har inte de ensamkommande ”barnen” och inte heller deras föräldrar.

  På senare år finns det allt fler tilläggsförsäkringar och nu senast såg jag att en man funderade på att starta lyxboende för äldre. Där skulle de få trygghet och god mat med vin till – mot extra pengar! Ska vi dela in äldreomsorgen i fattigstuga och lyxhotell nu också.

  Varför i all världen arbetar vi fler år innan vi får lägre pension än många andra EU-länder och samtidigt betalar den högsta skatten???

  Vad tusan gör politikerna med våra pengar?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: