Expressen skyddar zigenare som rånade 87-årig dam med rullator

DANMARK. De två männen följde efter den 87-åriga kvinnan från livsmedelsbutiken och rånade henne på bankkortet. I jakten på dem släppte polisen bilder från en övervakningskamera – då åkte de fast.

Männen kändes igen på ett växlingskontor när de höll på att skicka pengar, skriver Ekstrabladet.

Kvällsposten/Expressen har tidigare rapporterat om rånet av den 87-åriga kvinnan. Männen följde enligt polisen efter den 87-åriga damen in i en livsmedelsbutik vid Kongens Nytorv i Köpenhamn.

Vid kassan lurade de till sig kvinnans pinkod och sedan rånade de henne på plånboken i hennes egen trappuppgång. Bara minuter senare syntes de på en övervakningsfilm vid en bankomat där de tog ut över 14 000 av kvinnans pengar.

Kvinnan fick inga allvarliga fysiska skador vid rånet, trots att hon knuffades omkull i trapphuset, men polisen ansåg att rånet var så grovt att man släppte bilder på männen från en övervakningskamera i livsmedelsbutiken.

– Polisen rubricerar det som ett ganska allvarligt rån, säger åklagaren Jacob Buch-Jepsen.

Männens tid i frihet blev dock kort. Ganska snart efter att bilderna på männen publicerats blev de igenkända när de var på ett växlingskontor för att överföra pengar. De båda anhölls och på dagen ställdes de inför häktningsdomaren i Köpenhamn.

Enligt Ekstrabladet valde båda två att vara tysta under förhandlingen, men vid förhör med polisen har de medgett att det är de som syns på övervakningsfilmerna.

Den ene säger att han var vid livsmedelsbutiken för att tigga och att han senare gick in för att handla mat. Den andre medger även han att han var i butiken för att köpa mat. Men enligt filmerna som polisen har köpte de bara läsk. Dessutom framgår det tydligt av bilderna att den ene mannen står mycket nära den 87-åriga damen när hon ska betala.

Så nära stod han, hävdar åklagaren, bara för att kunna kika över hennes axel och se hennes pinkod.

Båda två nekar till anklagelserna. Männen misstänks även för inblandning i två fall av stulna plånböcker från två 73-åriga kvinnor.

Domstolen häktade männen till den 26 februari.

-Pettersson har kopierat ovanstående från Expressen/Kvällsposten. Skittidningarna hänvisar till Ekstrabladet men glömmer tydligen bort att nämna att den danska tidningen skriver att de två männen är rumänska medborgare, och att zigenarna ljuger som fan, de surrar om att de 26 000 kronor de skickat till Rumänien ska gå till en sjuk syster och att barnen gråter när de ringer från häktet…och det mest otroliga Expressen/Kvällsposten skyddar dem in i det sista och skriver inte ens att den 87-åriga damen använde rullator…

2014-02-02_1943

Övre bilden från Expressen/Kvällsposten och den nedre från danska Ekstrabladet2014-02-02_1942

Expressen   Ekstrabladet 

5 thoughts on “Expressen skyddar zigenare som rånade 87-årig dam med rullator

  1. Annars är det väl bara att ta långa benet före över Öresundsbron till säkerheten i Sverige.

  2. Tydligen håller sig inte Danmark,till de förbud som jag antar att EU utfärdat.
    Förmodligen skall zigenare behandlas med största möjliga varsamhet.
    Vid kvällens nyheter från min tyska kanal RBB,visades bilder från ett nytt modernt fängelse i utkanten av Berlin.Bl.a. framgick att det fanns skolsalar som skulle lära dessa analfabetiska zigenare att läsa.
    F.n fanns det undervisning på sammanlagt 12 olika språk !!!
    Ett sådant lyxboende kan inte ens Absurdistans fängelser visa upp ! Förhoppningsvis talar detta om sig i de kringresandes kretsar… 😉

Kommentera