Överrepresenterade efternamn och brottslighet


För en tid sedan var det en hel del liv om ett zigenarregister hos polisen i Malmö. Många hade synpunkter på att detta var etnisk diskriminering. Andra, bland annat en polis, sa att det är riktigt. Registret innehåller mängder med romer men de är inte i registret för att de är romer utan av andra anledningar.

Där fanns också barn och gamla registrerade vilket upprörde många. Det inte så konstigt för brottslingar skriver ofta över tillgångar, bilar, telefoner och annat på ostraffade släktingar.

Nåväl, på Flashback har en duktig person kört de 10 000 vanligaste efternamnen mot domarna i Lex basregister  och kom då fram till nedanstående…

Topp 10 efter överrepresentation, det vore trevligt om någon kunde förklara hur det kan ha varit så många zigenare på besök i Sveriges domstolar.

 1. Kolompar:  83 personer, 32 domar, vilket ger 38.5% av alla med det efternamnet.  Överrepresentation gentemot resten i listan på 2 164 %.
 2. Grönfors: 201 personer, 66 domar, vilket ger 32.8% av alla med det efternamnet.  Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 843 %.
 3. Taikon: 108 personer, 34 domar, vilket ger 31.5% av alla med det efternamnet. Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 768 %.
 4. Blomerus: 158 personer, 48 domar, vilket ger 30.4% av alla med det efternamnet. Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 705 %.
 5. Bollström: 104 personer, 30 domar, vilket ger 28.9% av alla med det efternamnet.  Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 620 %.
 6. Lindeman: 416 personer, 119 domar, vilket ger 28.6% av alla med det efternamnet.   Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 606%.
 7. Bessik:  142 personer, 39 domar, vilket ger 27.5% av alla med det efternamnet.  Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 542%.
 8. Svart: 124 personer, 33 domar, vilket ger 26.6% av alla med det efternamnet. Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 494 %.
 9. Demetri: 111 personer, 29 domar, vilket ger 26.1% av alla med det efternamnet. Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 467 %.
 10. Sepulveda: 85 personer, 20 domar, vilket ger 23.5% av alla med det efternamnet.  Överrepresentation gentemot resten i listan på 1 321 %.

-Pettersson tycker att romerna i stället för att välja en notorisk förbrytare till ordförande i sitt riksförbund borde inse att det behövs två för att dansa, och det är helt enkelt så att för många zigenare stjäl för mycket…


6 responses to “Överrepresenterade efternamn och brottslighet

 • Naivtive

  Orsaken till att vi har en promillegräns i samband med olyckor är ju överrepresentationen av ovan nämnda.

  Man kan ju stilla fråga sig varför man i stället för att analysera denna statistik och på lämpliga sätt förebygga DESSA brott så gömmer man fakta och hyllar brottslingarna med allehanda jippon. Tämligen fel metod.

  Gilla

 • Naivtive

  Det finns en äldre tråd angående dessa namn på Flashback. Den hanterar intagnas namn så man kan väl förmoda att även den kan skapa lite ordning bland eventuella frågor.

  Gilla

 • Naivtive

  är det 10-0 till bortalaget eller finns det lite hemmaspelare i denna illustra samling?

  Gilla

 • ossie

  Lindeman zigenare. Läste en gång om en Valfrid. Är inte Hasse Alfredssons Lindemän rasistiska eller har ingen kommit på det än ?

  Gilla

  • Stenbock

   Jo men detta skedde ju långt innan ”nya tideräkningen” inleddes…
   Idag skulle Hasse A`s monolog ha dödskallemärkts av SVT-Radio.
   Förstår fortfarande inte hur denne ”röde Hasse” kunde nedlåta sig, att skämta om zigenare.Samtidigt erkänna,att jag inte hellre kände till,att zigenare var ett sååå ömtåligt ord på 60-talet !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: