Minister från Malaysia i Stockholm

Malaysia har sänt sin Vice Utrikesminister  till Sverige för att kontakta den Svenska regeringen om barnmisshandelsfallet som vi tidigare berättat om HÄR och HÄR

I dagens upplaga av tidningen STAR så berättas att:

Vice utrikesminister Datuk Hamzah Zainuddin som gjorde ett kort besök i Sverige och träffat Azizul Raheem Awalludin och hans fru Shalwati Norshal, sade paret var vid god hälsa och hade gått med på att få sina fyra barn överförts till vård av en muslimsk familj som den malaysiska ambassaden här har hjälpt att hitta.

Azizul  och hans hustru, skolläraren Shalwati Nurshal , har suttit häktad sedan 18 december efter att det påstås att Shalwati  har ”smackat” deras 12-årige son på armen för att han vägra att utföra sina böner .  Deras barn, i åldrarna nio till 14, har placerats i vård av en icke-muslimsk familj som utses av de svenska myndigheterna. Hamzah säger att överföringen av barnen till n muslimska familjen skulle utföras  inom kort.

Den biträdande ministern träffade även med statssekreteraren för utrikesfrågor vid svenska utrikesdepartementet, Frank Belfrage. Diskussionerna, förutom de bilaterala förbindelserna som täcker handel och ekonomiska band, också berört kvarhållande av den malaysiska paret, sade Hamzah.

”Den svenska regeringen var mycket samarbetsvillig. Jag uttryckte mitt tack, ”sade han.

 

4 thoughts on “Minister från Malaysia i Stockholm

Kommentera