Filip & Fredrik gör propagandafilm

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har följt det så kallade integrationsprojektet i Borlänge där nyanlända somalier lärt sig spela bandy på kort tid. Berättelsen blir en biofilm till sommaren och fem entimmeslånga program på Kanal 5 i höst. Filip & Fredrik vill förändra svenskarnas syn på somalier.

– Jag är helt övertygad om att det här kommer förändra svenskarnas syn på somalier, säger Filip Hammar.

-Pettersson undrar om de fem miljonerna som integrationsprojektet kostar Sveriges skattebetalare kommer att ge några arbeten till somalierna, tänk er en anställningsintervju –  min bästa merit är att jag spelat bandy i somaliska landslaget!!! Arbetsgivarna kommer säkert att slåss om dem, men grabbarna har säkert skitkul för andras pengar…

Nåväl, Filip & Fredrik kommer garanterat inte att berätta att 82 % av somalierna är arbetslösa, 2009 i Göteborg och att 85-90 % är analfabeter enligt finsk TV, de ska ju på bästa PK-svenska tala om hur bra invandringen från Somalia är…

SvD

16 thoughts on “Filip & Fredrik gör propagandafilm

 1. Jag fattar inte hur dom kan tjäna flera miljoner varje år på sin skit. Dom är inte ens bra eller roliga. Vilka har dom rövknullat i media branschen?
  Jag fattar fan inte detta.

 2. Tydligen var de inte bra nog, de där grabbarna, eftersom de dagen innan första match flög in en somalisk målgörare som är bosatt i Kanada. Heja Borlänge… eller? Jo, tjeeeena…..

 3. Håller helt med Ruben vilka jävla Töntar Gapiga Jävlar
  Hur Fan kan Dom få Göra TV Vilka jävla PelleJönsar.

 4. Utbildade ungdomar får jobb i Norge och våra ingenjörer behövs i Danmark. Kan verkligen somalierna kompensera denna förlust?

 5. Mitt förtroende för Somalier är ändå lite högre än för dessa två
  töntar, som själva har väldigt kul när dom visar upp sina tryne
  i rutan, ingen annan tycker att dom är speciellt roliga, ungefär
  samma obefintliga humor som Özz Nöjen.

  • Nu har jag aldrig sett dom på TV, mitt råd kolla inte så mycket på TV det är fördummande!

   • Av dina kommentarer att döma, skulle man kunna utgå att du satt klistrad framför TV apparaten.

 6. Det här är två personer som gör allt för lite uppmärksamhet och när intresset för deras insatser dalat betänkligt, tar man tag i detta i media så upphausade skit.

 7. Var väl lättare att få tag i 11 somalier som spelar bandy, än 11 somalier som går till jobbet.

Kommentera