Miljöpartister i slagsmål – igen


HANINGE. Efter ett kaotiskt möte med Miljöpartiet i Haninge utbröt slagsmål mellan två medlemmar utanför möteslokalen. Situationen var så allvarlig att polis kallades till platsen. – När man skulle gå ut började två unga medlemmar slåss, berättar Anna Ragnar, Miljöpartiets kommunalråd i Haninge.

I måndags samlades MP för ett medlemsmöte, där man spikade partiets lista i kommunvalet. Anna Ragnar, kommunalråd och MP:s gruppledare i Haninge, beskriver mötet som kaotiskt. – Det var en väldigt hätsk och otrevlig stämning. Efter mötet urartade situationen helt. – När man skulle gå ut började två unga medlemmar slåss. En annan medlem filmade alltihop, men han tvingades radera filmen, eftersom han höll på att åka på stryk, säger Anna Ragnar.

Det gick så långt att någon ringde polisen, men när de kom till platsen var det lugnt.

Bråket är bara kulmen på en längre konflikt i MP Haninge, där bland annat Mikael Trolin har anklagat Anna Ragnar för att ha uttryckt sig rasistiskt.

2014-01-29_1203

SvD 

TIDIGARE 2013-12-23. Några medlemmar vill komma in på ett MP-möte, men släpps inte in. Efter en upphetsad ordväxling är bråket på väg att bli fysiskt.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin, miljöpartist i Haninge till sin partikollega Wille Olsson som viftar mot kameran.

Det var i mitten av december som några medlemmar i Miljöpartiet i Haninge ville komma in på ett partimöte. En av dem som vill komma in är Mikael ”Prinsen” Trolin, tidigare aktiv i både Folkpartiet och Socialdemokraterna. Innan mötet får Trolin reda på att det är ett slutet möte med den kommunpolitiska gruppen i Miljöpartiet i Haninge, som Trolin inte är en del av. Men han försöker ändå.

Prinsen vill ha makt och pengar.

Prinsen vill ha makt och pengar.

– Mikael Trolin, du är inte välkommen, det här är bara för politiker på det här mötet, säger Miljöpartiets gruppledare Anna Ragnar när Trolin och hans sällskap närmar sig dörren.

– Det är ett slutet möte, tillägger Wille Olsson, MP-ledamot i kommunfullmäktige.

Det uppstår en väldigt upphetsad diskussion, med Mikael Trolin och hans sällskap i ena ringhörnan och Anna Ragnar, Wille Olsson och kommunfullmäktigeledamoten Margareta Ekström i andra.

Trolin upprepar gång på gång att det inte finns stöd i stadgarna för att stänga mötet.

– Det här är inte din privata förening, Anna, säger han.

– Snälla rara Mikael Trolin, kan du vara tyst i två minuter, säger Margareta Ekström.

Bråket blir allt hetsigare och till slut börjar Wille Olsson vifta mot Trolins mobiltelefon.

– Du gör våld på mig! ropar Mikael Trolin.

Mikael Trolin antyder han att det finns främlingsfientliga motiv till att han och de andra inte släpptes in på mötet. – Flera av medlemmarna i MP i Haninge med invandrarbakgrund är chockade över att bli stoppade på ett stadgevidrigt sätt. De trodde inte det kunde gå till så här i den svenska demokratin. Det finns tydliga inslag av diskriminering och främlingsrädsla, som jag tror förstärkts av de nära familjebanden i MP-ledningen i Haninge, säger Mikael Trolin.

Anna Ragnar menar att det är väldigt enkelt: Den kommunpolitiska gruppen består av förtroendevalda politiker, vilket Trolin och de andra som försökte komma in inte är.

– Det är klart att jag kan kalla till möte med gruppen, eftersom jag leder gruppen. Han vet om att den är bara för förtroendevalda, säger hon.

Enligt henne har Mikael Trolin ställt till problem i MP i Haninge i flera år, med syftet att få makt och pengar.

– Mikael Trolin är en misslyckad artist, en misslyckad politiker och en misslyckad lärarvikarie. Han vill ha någon typ av försörjning. Han vill ta över Miljöpartiet i Haninge, därför att då får han pengar och makt, säger Anna Ragnar.

– Han har ingen som helst miljöpolitisk agenda. Han har suttit i miljönämnden i två år och gått på 3 möten av 20. På två av de mötena drev han att han ville ha pengar för att han skulle göra en låt om Dalarö, fortsätter hon.

-Pettersson tycker det är självklart att Mikael ”Prinsen” Trolin ska ha makt i Miljöpartiet, han är ju nigeriansk prins enligt sin hemsida. Dessutom har han gener Sverige, Afrika, Frankrike, Finland, Ryssland och Gud vet vad. Hans identitet är far, musiker, humanist, politiker och nigeriansk prins, i den ordningen. Han är anarkist-liberal, judisk kristen, utilitaristisk och zenbudist.

Expressen 


11 responses to “Miljöpartister i slagsmål – igen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: