Misstänkt mördare inte längre störd


Den 34-åring som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro i slutet av förra året lider inte längre av någon allvarlig psykisk störning, enligt Rättsmedicinalverket. Därmed kan han dömas till fängelse, rapporterar P 4 Östergötland.

Däremot led mannen av en allvarlig psykisk störning när han begick morden.

Av frivårdens utredning framgår att han missbrukade drogen MDPV vid tiden för brottet, skriver Corren på nätet. Drogen har bland annat uppmärksammats för att den ställt till med stora problem med våldsamma patienter inom vården. Den anses mycket beroendeframkallande.

Det var natten mot lördagen den 2 november som  först bröt sig in i en källare. Han hade två pojkar med sig. De boende i huset lyckades frita en av pojkarna, men mannen flydde med den andre.

En kvinna och en man i en annan bostad märkte att något hände utanför och gick ut för att ingripa. I det tumult som uppstod dödades både den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan.

Den mordmisstänkte mannen har erkänt att han dödat de två, men har bara fragmentariska minnesbilder från händelsen.

Skanskan.se

Den misstänkte heter Dou Dou Ahoka och är bosatt i Ljungsbro så vitt jag vet, och att frivilligt försätta sig i ett berusat tillstånd ska inte beaktas som förmildrande omständigheter, då man själv är ansvarig för att ha intagit droger.

Så minns jag från min kurs i civilrätt, något alla människor borde använda några timmar i veckan under den mörka årstiden till att skaffa sig en hyfsad insyn i, det svenska rättssystem vi alla är skyldiga att rätta oss efter oavsett vilken kunskap vi har om lagar.

Rätten tar inte hänsyn till den anklagades okunskap, då lagen finns tillgänglig på bibliotek och många arbetsplatser. Alltså ser jag fram mot ett långt fängelsestraff helst livstid, skriver Olli, då det känns berättigat. Jag känner ingen av de inblandade, så det är inte av hämndlystnad jag gärna ser lagens strängaste straff utmätas.

Tidigare på Petterssons


6 responses to “Misstänkt mördare inte längre störd

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: