SD får 8 miljoner i demokratibistånd

POLITIK. Sverigedemokraterna får dela ut upp till 8 miljoner kronor av skattemedel i demokratibistånd.

”Självklart ska vi ha samma rätt som andra partier”, säger partisekreteraren Björn Söder.

För de flesta väljare är systemet okänt: Varje år får partierna pengar från det statliga biståndsorganet Sida för att ge som demokratibistånd till systerpartier runt om i världen.

Det kallas PAO – bistånd genom partianknutna organisationer. 80 miljoner kronor årligen fördelas efter hur många mandat partierna har i riksdagen.

Men biståndet är kontroversiellt. Bara några dagar före valet i september 2010 fattade regeringen ett beslut i all hast. Det stod då klart att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen. En ny regel infördes: ett parti får inte dela ut PAO-pengar under sin första mandatperiod.

– Det var helt uppenbart att beslutet var direkt riktat mot oss, säger SD:s partisekreterare Björn Söder.

Efter årets val kan Sverigedemokraterna inte längre särbehandlas.

-Pettersson tycker att de första som ska få demokratibistånd av SD är SDU som så uppenbart mobbas av PK-eliten, efter det lägg ned. Det är för mycket bistånd hit och dit med tveksam nytta och en obefintlig kontroll…

Sydsvenskan 

2 thoughts on “SD får 8 miljoner i demokratibistånd

  1. Det är tämligen uppenbart att det kommer att bli rättsprocesser i kölvattnet på denna destruktiva politik som förs lite var stans i västvärlden. Jag hoppas också få hinna med att se detta.

  2. Kan undras vad den bedrägerimisstänkte Centerpartisten Abir al-Sahlani tänker nu, hon försnillade ju en hel del själv med skatteslantarna, till sitt biståndsprojekt i Irak.

Kommentera