Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem


ISRAEL. En fascinerande intervju med en modig ung arabisk kvinna från en liten stad i regionen Galileen som har vigt sitt liv till försvar för Israel på den offentliga arenan.

Boshra Khalaila är knappast den enda israeliska arab som talar för sitt land, Israel, och sin egen historia men hon ett exempel på de hinder som många israeliska araber måste övervinna om de vill tala fritt om den judiska staten.

Men vissa kan helt enkelt  inte hålla tyst längre.

”Jag är en liberal, fri kvinna, med alla de rättigheter som jag kan njuta av,” sade Khalaila. ”Jag jämför mig med andra kvinnor i min ålder i Jordanien, i de palestinskt styrda områdena, Egypten, eller vilket annat arabiskt land som helst. De kvinnorna har inte de rättigheter som jag har: yttrandefrihet, rätt att rösta. De tvingas in i äktenskap vid en ung ålder, och religionen tvingar dem att täcka huvudet trots att de inte vill. Med mig är tvärtom; Jag har allt”.

”Jag är för en palestinsk stat. Men jag tror inte att jag är Pro-palestinska. Jag tycker att de borde ha sina rättigheter, och att de saudiska miljonärerna bör hjälpa dem lite… men det är allt. Jag är för två stater och två folk… och jag ska bo här. Israel är mitt hem”

Hela intervjun HÄR. 


22 responses to “Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: