Åklagaren lägger ned utredning om diskriminering av Kent Ekeroth

Kent Ekeroth (SD) hävdar att han kastades ut från krogen på grund av sina politiska åsikter. Säpo upprättade en anmälan om olaga diskriminering. Men nu lägger nu åklagaren ner ärendet.

Det är i nuvarande svensk lagtext ej olagligt eller diskriminering att neka någon inträde till ett företag. Kan vara kafé, restaurang, bio, butik o.s.v.

Detta är mycket intressant eftersom Spy Bar, Nosh and Chow eller någon Stureplanskrog i framtiden kan neka bråkiga förortsaraber inträde bara genom att ställa frågan: ”vilket parti röstar ni på?” eller ”vilket fotbollslag håller du på?”. Därefter säger dörrvakten att de inte får komma in på grund av att de är moderater eller håller på Djurgården eller….

På detta vis slipper företagare att släppa in oönskade element riskfritt. DO eller åklagare kommer ingenvart så länge företagaren nekar inträde av andra skäl än det som står i lagtexten. Och där står bara etnicitet, funktionshinder, kön, sexuell läggning, ålder, könsöverskridande identitet eller uttryck samt religion eller annan trosuppfattning.

Riskfritt med andra ord att neka förortsaraber inträde bara man inte säger att det är för att de är förortsaraber.

TIDIGARE 2014-01-19. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth fördes natten mot i dag ut av vakter från Stockholmskrogen Nosh and Chow. Enligt restaurangchefen Daniel Pramberg var anledningen att Kent Ekeroth kränkt en kvinnlig gäst på ett ”extremt förnedrande sätt”.

– På vägen ut slängde han ett glas i golvet, säger Daniel Pramberg i ett uttalande till Expressen.

Kent Ekeroth säger att han blev avvisad från krogen på grund av sin politiska åsikt och när han får kännedom om krogens uttalande säger han: – Det är rent skitsnack. Inte en enda person på det stället pratade jag med.

Nu har SÄPO anmält krogen. Kent Ekeroth hade livvakter med sig på grund av hotbilden mot Sverigedemokrater och de har som alla poliser skyldighet att anmäla när de ser ett brott begås – i det är fallet diskriminering av Kent Ekeroth för sina politiska åsikters skull.

– Slasken EX pressen och Aftonlögnen agerade dock åklagare och domare redan igår så de borde ingå i de anmäldas skara tycker Pettersson, det blir nog svårt för chefredaktörerna Helin och Mattsson att hänga ut vittnen från SÄPO som rasistiska, så nu blir det till att backa.  Läs HÄR Kent Ekeroths egna ord.

2014-01-19_1603 2014-01-19_1600

11 thoughts on “Åklagaren lägger ned utredning om diskriminering av Kent Ekeroth

  1. Eftersom Kenth Ekeroth har judiskt påbrå, så är det i
    Sverge legalt att trackasera honom, det ser vi ju i Malmö
    där Arabiska Svinpälsar håller på att förfölja judar, så att
    dom snart har försvunnit helt därifrån, och Svenska
    myndigheter gör inte ett förbannat dugg för att förhindra
    det. Djupare än så sitter inte det enorma skitsnacket om
    allas lika värde, och alla ska kunna leva tryggt i Sverige
    utan att vara förföljda.
    Vad beror makthavarnas rövslickeri gentemot Araber i
    allmänhet och Islam i synnerhet på???

  2. Restaurangägaren var förmodligen rädd för ,att de andra gästerna skulle gå när Ekeroth var där.

  3. Kent Ekeroth har blivit utsatt för diskriminering. Att sedan Sverige inte infört de internationella fördrag och deklarationer som man ratificerat och att därigenom näringsstället troligen inte kan fällas enligt svensk lag är en annan sak. Huruvida de kan fällas enligt EU-traktaten som är överordnade svensk lag låter jag vara osagt. Däremot så har man gjort sig skyldiga till förtal och med tanke på spridningen så torde skadeståndsbeloppet bli kännbart.

  4. Enl EU:s stadgar 21:a artikel är det förbjudet att diskriminera p g a politisk åsikt. Konstigt att denna del inte skrivits in i svensk lag.

  5. Tänk om det varit en neger som blivit utslängd från krogen, då hade vi per automatik haft minst 5 åklagare som alla kivats inbördes om att få åtala den svenske krogägaren, plus hela den svenska svenskfientliga mediakåren redo med alla sina lögner, fantasier och fabler!
    Vilket ruttet land Sverige har förvandlats till!
    MVH
    Janne

  6. Vad hade tidningarna skrivit om en t.ex. Vänsterpartist med utomeuropeeisk härkomst hade blivit avvisad på samma premisser…?

Kommentera