Gallerist ställde ut målningar av Lars Vilks – hotas av islamister


Innehavare av Galleri Rönnquist & Rönnquist har blivit hotat i sitt hem. Någon har på galleristens bostadsdörr sprayat ordet Allah och i hans brevlåda lagt sju stenar som är en symbol för dödsstraff inom islam. Galleristen har inte sitt eget namn på dörren utan ett fiktivt. Det är dessutom portkod till trappen där han bor. Så denne någon har gjort sig ett visst besvär.

Galleri Rönnquist & Rönnquist ställer ut konstnärer, kända och okända från när och Fjärran men den som hotet kan kopplas till är Lars Vilks och hans fina tavlor på Muhammed.

-Pettersson hoppas att PK-Sverige ställer upp och försvarar den konstnärliga friheten som de gjort när Jimmie Åkesson hotas att dödas och spöas gul och blå av olika ”konstnärer”. Det kan inte vara meningen att någon människa i vårt land ska behöva känna sig rädd och bli hotad för sina åsikter och lagliga gärningars skull. Lars Vilks har utsatts för mordförsök och hotats av islamister flera gånger, ska den som ställer ut hans tavlor utsättas för samma sak utan att samhället reagerar?

Accepterar vi dessa intoleranta islamister och medlöpare som stödjer dessa medeltidsprofeter så har vi det snart som Mellanöstern i Sverige! När ska vi inse att islam är farligt, vi har facit över hela världen!

Polisanmälan är inlämnad, polisen får beröm för korrekt uppträdande och att det tar saken på allvar. Galleristen är rädd, orolig, ledsen och vill bara att alla konstnärer ska få göra vad de vill inom lagens råmärken och påpekar att vi har åsikts- och yttrandefrihet i Sverige.

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19. Denna FN-artikel har INGET av de muslimska länderna godkänd eller undertecknat. INGET!!!

2014-01-16_1052 2014-01-16_1058 2014-01-16_1131


2 responses to “Gallerist ställde ut målningar av Lars Vilks – hotas av islamister

 • pullator

  Dom här avbildade turbangubbarna, är detta Profeten? kanske någon har en bild sedan tidigare så jag kan själv bilda mig en uppfattning om likheten, eller hellre ett fotografi….

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   SKRÄMMANDE att de smutsiga kloakråttorna hotar Lars Vilks och denna gallerist, det borde vara minst 25 års fängelse och utvisning på livstid för detta brott!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: