Somalisk familj har kostat över 25 miljoner

DANMARK. Det har kostat kommunen Ringkøbing-Skjern 21.555.202 kronor (25.624.800 svenska kronor) sedan 2010, då kommunen tog beslut om tvångsvård av de sju barnen i familjen.

Ordförande i barn och familj kommittén, Lennart Qvist (V) vill inte kommentera det enskilda fallet, men han säger att även om tvångsvården innebär mycket ekonomiskt för kommunen, så att barnens bästa alltid viktigast och behovet att följa budgeten kommer i andra hand.

FAKTA

I oktober 2010, flyr en somalisk familj med far, mor och sju barn till Sverige, där de hoppas kunna undvika tvångsomhändertagande av barnen som Ringkøbing-Skjerns kommun beslutat om.

I Sverige försöker de ändra identiteten på familjen och söka asyl. De lever under eländiga förhållanden hos en släkting.

Ringkøbing-Skjern kommun beslutar i samråd med polisen för att åka till Sverige för att plocka upp familjen. Det lyckas hitta dem, och barnen placeras i en fosterfamilj i södra Jylland.

På onsdag åtalas föräldrarna vid domstolen i Herning för försöket att undkomma med barnen till Sverige istället för att uppfylla kommunens beslut om tvångsvård.

-Pettersson är tacksam för att danskarna hämtade familjen men undrar varför de gjorde det för de är ju vinstmaskiner enligt Myten…

De är å andra sidan billiga jämfört med zigenarfamiljen som kostat 89 miljoner 

2014-01-14_1819

BT 

Kommentera