Skåningar inför rätta i norsk narkotikahärva


NORGE. Under måndagen inleddes rättegången mot de sydsvenskar som misstänks ha smugglat in stora mängder narkotika i Norge. Rättegången är Bergens hittills mest välbevakade och flera beväpnade polisen fanns under morgonen på plats vid tingsrätten.

Rättegången beräknas ta 29 dagar.

Rubriken ovan och bilden nedan kommer från Kvällsposten/Expressen. Jag hoppas någon skåning kan stämma slaskpressen, de hänvisar till i Bergens Tidene men norsk media beskriver verkligheten lite annorlunda…

De åtalade:

 • Man (33): Svensk medborgare av albansk härkomst. Ingick i kolonnen som togs hösten 2012 iArnanipatunnelen. Är också åtalad för införsel av fem kg hasch och en större mängd tabletter till Bergen i juli samma år. Förnekar anklagelserna.
 • Man (31): Svensk medborgare bosatt i Landskrona i södra Sverige. Anklagad för import av fem kilo amfetamin och 40 000 tabletter under hösten 2012, samt för att ha deltagit i en haschtransport i juli samma år. Erkänner endast delvis skuld. (etnicitet anges ej)
 • Man (32): Svensk medborgare bosatt i Landskrona stad. Togs i hemstaden några månader efter polisen åtgärder i Arnanipatunnelen. Polisen tror att han organiserade turerna till Bergen, Norge. Förnekar anklagelserna. Äldre bror till den 31-årige debiteras var. (etnicitet anges ej)
 • Man (25): Albansk medborgare utan fast adress i Sverige. Körde bilen när beslaget i Arnanipatunnelen gjordes. Erkänner delvis skuld. Sägs ha hotats till livet av en av de andra åtalade i målet.
 • Man (30): Albansk medborgare. Anklagad för att ha varit inblandad i en smugglingsresa hösten 2012. Den enda av de åtalade som erkänner skulden i sin helhet, förnekar det andra att ha varit en del av en organiserad grupp.
 • Man (25): Albansk medborgare. Anklagad för att ha varit delaktig flera turer till Bergen i oktober och i juli. Erkänner delvis skuld.
 • Man (28): Norsk-irakisk bosatt i Bergen, Norge. Polisen tror att han varit mottageren i Bergen. Tidigare dömdes av en domstol för allvarliga narkotikabrott. Förnekar anklagelserna.

-Pettersson ser att det alltså minst blir 5-2 till bortalaget eftersom etnicitet på de båda från Landskrona inte anges…undrar om journalisterna sover gott.

2014-01-13_1734


10 responses to “Skåningar inför rätta i norsk narkotikahärva

 • Kalasbetalaren

  Tack snälla norska tidningen för sanningen!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det nya svenska landslaget representerar oss överallt!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Inte en svensk så långt jag kan se, men det är klart jag har åkt tunnelbana i Paris, Budapest och Aten, så jag är väl inte svensk jag heller. Eller?

  Gilla

 • Antistaten I Universum

  Nazistpressen med sin svenskhets igen.

  Varför inte skriva albaner bosatta i Sydsverige. Det vore ju mer riktig och korrekt, eller hur.

  Men svenskar ska svärtas ned, så de lättare kan utrotas. Enligt PK-makten.

  Gilla

  • Stenbock

   ”Skåningarna” kom från Tågarp som ligger öster om Landskrona.
   Hela Alban-ligan har arbetat mycket professionellt,och hade slagit sig ner i denna lilla utdöende ort.
   F.ö är det ju inget sensationellt att det var albaner,eftersom det är dessa som behärskar knarkmarknaden i Sverige sedan årtionden.Det som är förvånande,är att de kan få arbeta sååå ostört med hjälp från Reinfeldt o. Co…

   Gilla

 • ossie

  Tänkte väl att det var den typen av ”skåningar”

  Gilla

 • Pica pica

  Konstaterar att det bland alla de syrier som finns på flyktingförläggningen här även finns flera albanier liksom ”palestinier”.

  Gilla

 • Tony

  All slags patrask får medborgarskap i Sverige, vad gör
  Albanerna här? Är det krig i Albanien ?

  Gilla

  • ossie

   Svenska medborgarskap kan man visst få ur en tuggummiautomat verkar det son.

   Gilla

  • Stenbock

   Nej i Albanien är inget krig,förutom den gamla hederliga vendettan. Dess befolkning en blandningar av zigenare och muslimer,har ju fram till 80-talets slut levt på smuggling över Adriatiska havet till italienska maffian,När kommunismen föll i landet,övergick man till Knarkhandel och annan tung kriminalitet !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: