Vägrade servera pakistanier – i Pakistan

En fransk krögares vägran att servera pakistanier på sin restaurang i Pakistans huvudstad Islamabad rör upp starka känslor.

Krogen, La Maison, hade franska specialiteter som fläskkorv, blodpudding och franska viner på menyn och tog inte emot reservationer från personer med pakistanskt pass.

Efter att ha nekats ett bord skrev den pakistanske journalisten Cyril Almeida om händelsen på mikrobloggen Twitter, vilket fick stor uppmärksamhet. Lokala tidningar som Dawn har också uppmärksammat krogen och dess ”diskriminering”.

Restaurangägare Philippe Lafforgue säger att det inte är diskriminering, det är min respekt till människor, jag serverar fläskkött och alkohol och om jag börjar servera lokalbefolkningen, vilket skulle vara lönsamt, behöver jag muta polisen och det vill jag undvika.

Förra helgen gjorde pakistansk polis en räd och stängde La Maison, grep två anställda och beslagtog 300 flaskor vin och öl. Krögaren förklarar sig med att han enbart försökt följa pakistansk lag, enligt vilken alkohol enbart får säljas till icke-muslimer. Inom islam är dessutom griskött förbjudet.

2014-01-11_1429

Worldnews 

3 thoughts on “Vägrade servera pakistanier – i Pakistan

  1. Va har dom fått en fransk lyxrestaurang i Brandkärr. (Packistan) Det kände jag inte till tyvärr. Det finns trots allt ganska få Pakistanier där.

  2. ”Hur man än vänder sig har man…” SKINKORNA ”bara i dessa toleranta länder…”, menar du Pica pica. 🙂

  3. Om han hade serverat journalisten och han skrivit om det så hade det tagit hus i helvetet. Å andra sidan finns det i islamska länder många muslimer som gillar fine dining och ett glas vin eller två.

    Hur man än vänder sig har man ändan bar i dessa toleranta länder…

Kommentera