18-årig vänsterpartist misstänks för grov misshandel

ÖREBRO. Den 18-årige mannen från Örebro som har kopplingar till den Revolutionära Fronten och som misstänks för en grov misshandel är även medlem i Vänsterpartiet.

18-åringen greps i samband med en razzia i november mot flera personer i Mellansverige som har kopplingar till den våldsamma vänsterorganisationen Revolutionära Fronten.

Han misstänks för en grov misshandel den 14 september när nazistpartiet Svenskarnas Parti anordnade en demonstration i Stockholm.

Åklagare Carl Mellberg vill inte gå in på närmare detaljer i fallet, men 18-åringen misstänks för misshandeln tillsammans med sex andra personer. Mannen är inte frihetsberövad i nuläget men åtal förväntas komma i mars.

I helgen har Vänsterpartiet kongress i Stockholm. En av punkterna rör 18-åringens suspendering.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Så fort vi fick reda på att han misstänktes för det här våldsbrottet suspenderade vi honom. Vi tycker det är viktigt att markera att vi tar avstånd från all typ av våld, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till NA.

– Han fortfarande misstänkt för brottet och inte dömd. Vi har inte lyckats få tag på honom, varken via telefon eller rekommenderat brev. Så länge vi inte haft en dialog med personen kan vi inte bara stänga av honom, fortsätter Etzler.

Sedan tidigare är Ung Vänsters ex-ordförande Markus Allard utesluten ur partiet, bland annat efter att ha uttryckt sympatier för just Revolutionära Fronten. Enligt uppgifter till NA har 18-åringen varit medlem i Vänsterpartiet i drygt ett år. Suspenderingen innnebär att mannen är avstängd i partiet tills vidare.

-Pettersson hörde att vänsterpartiet förnekade att de hade något samarbete med Revolutionära Fronten och det är möjligt, men inte troligt, den misstänkte vänsterpartisten heter förresten Morad Mahmoudyan.

Lite skoj är det att arbetarklassens kämpar är så unga att de knappast vet vad arbete är…

2014-01-10_1521

19 thoughts on “18-årig vänsterpartist misstänks för grov misshandel

  1. Det blir lite komiskt när vänstern anklagar SD-politiker för ord de sagt, ord de skrivit på twitter eller plockat upp ett järnrör på gatan.
    I sina egna led har de personer som misshandlar utländska gästarbetare, skriver på twitter att folk borde mördas och i riksdagen sitter personer som öppet deklarerat att de är kommunister och hyllar en ideologi som inte bygger på demokrati.

  2. Magistern:
    När det gäller rättskrivning v,g, rätta ert fel av ordet koncentrea..Ni har glömt ett ”r” i ordet enl. SAOL !

  3. Magistern:
    Du är säkert mer än välkommen.Bloggen har senaste åren,tidvis besökts av åtskilliga frånvarande vänsteraktivister,representanter från Expo,AFA och likställda dårar ! Inte att förglömma en Lundaprofessor vid namnet ”Loskan”.Känner du dig nu äntligen kallad (att förlänga den raden),önskar jag dig personligen lycka till med försöket… 😉

    • Loskan, ägget osv i en aldrig sinande rad av okvädningsord.
      I brist på argument svärtar man ned.
      Och du, har du inget namn, Stenbock betyder ju ingenting mer än du kan skriva vad som helst utan att behöva stå till svars .
      Petterson är ju den enda människan på den här bloggen, resten vågar inte stå för sina åsikter.
      Och säg inte att jag är likadan ,det är ingen ursäkt utan ytterligare ett försök att krypa undan ansvar.
      Du är rädd för det du kallar PK ,vad kan de göra dej, ingenting förutom att bemöta dina argument.

      • Jo styra människor med ditt förstånd på villovägar,att tro deras sagor !
        Men det visste du förstås redan,eftersom du kallar dig magister… 😉

  4. Det är bra att vänsterpartiet tar avstånd från dessa ” stolpskotts -medlemmar ” och utesluter dem ur partiet.

    Precis som ” ossie ” skriver verkar närkingarnas Ung Vänster utmärka sig med en stor brist på sunt förnuft och respekt för det demokratiska systemet.

    Det är bra att både V och SD tar tag i dessa ” problem ” när de dyker upp.

    Övriga partier verkar mest försöka ” gömma ” och glömma sina interna medlemmars ” grodor och i en del fall ” jättegrodor ”.

    • Peter Skoglund, tyvärr vimlar det av stolpskott hos vänstern, och ett av de värsta stolpskotten är partiledare. Liksom den förra partiledaren, har han ännu inte tagit avstånd från Sovjetstaten och dess anhang. Den förra partiledaren Lars Ohly hotade ju mycket riktigt att plocka fram de utomparlamentariska aktionerna efter valet 2010. Det har ju skett på många platser nu, så det var inget tomt hot han tog till i den första vreden över sitt valresultat. För att jag ska kunna se det nya demokratiska Vänsterpartiet växa fram, så bör det vara prio nummer ett för partiet att få slut på de autonomas angrepp på demokratiska partier, vid möten och demonstrationer. Jag antar att du vill det också.

    • Är du tio år Ruth antingen är du omogen eller behöver du lära dig stava
      Jag tror omogen.

      • Just en sådan kommentator som dig,har Petterssons blogg saknat sedan årtal tillbaka…En som verkligen korrekturläser och rättar till alla våra fel och brister !
        Tack ”Magistern”..

      • Ja jag tänkte lära er lite om vett och etikett . Jag börjar idag och räknar att hålla på ett par veckor.
        Jag kommer koncentrea mej på okunsksp och obildning.
        Stavfel kommer jag att negligera om de inte är skrivna med dumheten som ledstjärna.
        Det romatiska och den sentimentala längtan till den gamla gods tiden kommer jag att försöka synliggöra dvs det orealistiska i det!

      • ”Stavfel kommer jag att negligera om de inte är skrivna med dumheten som ledstjärna”

        ” koncentrea mej på okunsksp” och ”den gamla gods tiden”

        Var detta ord som du skrev med dumheten som ledstjärna?

Kommentera