Kackerlackor allt vanligare problem

GÄVLE. Problem med kackerlackor blir allt vanligare i Sverige.  GD har träffat en familj i Sätra som drabbats av de seglivade skadedjuren.

– Vi vill inte bo kvar, säger Hevin Ali.

De senaste tio åren har saneringsfrimor i Sverige fått allt fler uppdrag som rör kackerlackor, en insekt som många annars bara förknippar med semesterresor till varmare länder.

Hevin Ali och Manal Abdi, som bor på Sicksackvägen i Sätra, hör till dem som drabbats. Sedan de slagit larm till hyresvärden Gavlegårdarna har en saneringsfirma varit på plats med bekämpningsmedel.

Kackerlackor kan enligt saneringsföretaget Anticimex följa med in i våra bostäder med en resväska eller via matvaror för att sedan sprida sig vidare i fastigheter via rör och ledningar.

-Pettersson inser att det är bara att förbjuda svenskar att resa utomlands på semester, så kan de inte släpa hit odjuren och ge Hevin och Manal en ny lägenhet…

2014-01-07_0827

GD

 

 

4 thoughts on “Kackerlackor allt vanligare problem

 1. Det konstiga är att dessa kackerlackor vill bara resa med
  Pursvenskar? För enligt den politiskt korrekta skaran så
  beror det på att Svensken reser mer på Semester nu än
  förr, men det är ändå märkligt för man har semestrat
  utomlands sen femtiotalet, men det är dom två senaste
  årtiondena som vägglöss och kackerlackor har fått sådan
  reslust, ja det är mycket som är konstigt i Sverige idag!

 2. Det är väl lite långsökt att skylla problemet med kackerlacker på någon annan än sig själv. Svenskar som far utomlands går väl hem till sin lägenhet, och de som bor i lägenheten med kackerlackor har väl någon gång dragit hem dessa djur från sitt egentliga hemland. Går de verkligen igenom sina resväskor ordentligt. Det är ju lite arbete för dem, och vi vet ju numera att de är arbetsskygga, så det är lättare att beskylla någon annan.

Kommentera