Husrannsakningar hos fyra misstänkta för knivdåd

MALMÖ. En 18-årig man knivhöggs i natt i en lägenhet på Kantatgatan. Mannen fick allvarliga skador av attacken. Fyra personer har anhållits, skäligen misstänkta för försök till mord.

Klockan 18 på söndagen var det bara de fyra anhållna som var frihetsberövade av polisen.
Sedan kan vi mycket väl ta in fler senare i dag eller i morgon, säger Bo Lundqvist, kriminalkommisarie på länskriminalen Skåne.

 Polisen har också genomfört husrannsakningar hos de fyra anhållna, skriver TT.

Finns det fler misstänkta än dessa fyra?
– Nej. Men det kan förändras när som helst eftersom vi fortfarande hör och hör om folk som har information om detta.

Polisen larmades till lägenheten klockan 00.51, natten till söndagen.
– Det är ungdomar som haft fest, de är några år under och över 20 år.
– En av dem var så pass skadad att vi måste misstänka brott, han är allvarligt skadad och har opererats.
– De andra tolv i lägenheten hämtade vi in till förhör.

Polisen vill inte säga om alla eller någon av de fyra anhållna var i lägenheten när polisen kom dit. Polisen tiger även om de anhållnas ålder tills vidare.

18-åringen skickades med ambulans till akuten i Malmö och sedan vidare till intensivvårdsavdelningen.
– Hans tillstånd är stabilt men vi kan inte prata med honom. Jag vet inte om vi kan prata med honom senare i kväll, i morgon eller om några veckor, läkaren kan inte svara på det, säger Bo Lundqvist.

De personer som fanns i lägenheten när polisen kom dit har förhörts. Polisen har också varit i kontakt med några av dem som tidigare varit på festen och ska prata med fler.

– Vi har även knackat dörr i fastigheten och kommer fortsätta med det. En teknisk undersökning har påbörjats och den fortsätter också under dagen, säger Bo Lundqvist.

Varför utreder länskriminalen detta snarare än Malmöpolisen?
– Dels var det allvarlighetsgraden, sedan har jag nu förstått att pojkens läge är stabilt men det var länge osäkert. Dessutom har vi resurser att tillgå vid sådana här tillfällen så det föll sig naturligt.

Har ni hittat något vapen?
– Sådana frågor kommer jag inte kunna svara på än på ett tag. Vi fortsätter den tekniska undersökningen och våra förhör.

 Vet du mer om vad som hänt? Hör av dig till oss på 040-71234, mejla oss eller skicka ett sms/mms till 71234. Tack!

Sydsvenskan.se

Olli har inget att säga mer än att många mot en eller några, är hyenornas taktik i Menaländerna. Och att det viftande med knivar som smågangsters i Malmö och andra platser i vårt land håller på med är livsfarligt, och måste hållas efter av de kriminellas föräldrar. Är man över 15 år bör man ha så mycket under pannbenet, att alla bör förstå att det är livsfarligt att vifta med knivar. Jag hoppas att jag har fel den här gången, men jag tror inte på det själv ens.

Kommentera