Tolvåringen både skjuten och knivskuren

BORÅS. Ingen har ännu gripits för mordförsöket på en tolvårig pojke i stadsdelen Boda i Borås. Han hittades svårt skadad på en kyrkogård på nyårsaftonens eftermiddag. Hittills har polisen varit mycket förtegen om omständigheterna kring det grova brottet.

Pojken har enligt GT media både skjutits och knivhuggits. Under nyårsdagen har polisens tekniker arbetat intensivt kring platsen där pojken hittades och den förmodade brottsplatsen vid busshållplatsen Boda kyrka på Åsvägen.

Under nyårsdagen gick polisen ut med ett signalement på den misstänkta gärningsmannen. Enligt polisen är det inte en slump att det var just den 12-årige pojken som utsattes för det grova våldet. Pojken eller hans familj är inte kriminellt belastad. Polisen tror sig också ha hittat en stark koppling mellan den misstänkta förövaren och offret. Det fanns även en hotbild.

På nyårsdagen vårdades pojken fortfarande på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. – Pojken är fortfarande inte hörd. Han ligger fortfarande med livshotande skador på sjukhuset och utgången är fortfarande oviss, säger Thomas Fuxborg. GT/Expressen och Aftonbladet vägrar fortfarande hjälpa polisen genom att gå ut med signalementet. (se nedan)

TIDIGARE. I går eftermiddag skickades två ambulanser till Hässleholmen efter larm om att en 12-årig pojke upptäckts svårt skadad.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök alternativt dråpförsök, vilket tyder på att pojken misshandlats.

– Vi jobbar på och försöker lägga ett pussel med de uppgifter vi har. Mer kan jag inte berätta nu, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till BT.

Ingen har ännu gripits. Brottsplatsen är utomhus och ett område på cirka 50 kvadratmeter i anslutning till Bodakyrkan har spärrats av. Polisens tekniker utförde i går kväll en undersökning av området.

Pojken flyttades under kvällen till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att få vård för sina skador. Enligt polisen är 12-åringen allvarligt skadad.

Polisen vädjar nu om hjälp från allmänheten. På Polisens hemsida står signalementet ”Mannen som misstänks för brottet är cirka 20-25 år, 180 cm lång, kortklippt snaggat hår, skäggväxt och har ett sydeuropiskt utseende. Han var iklädd svarta kläder och bar en reflexväst på överkroppen. Efter brottet sprang mannen från platsen i riktning mot Boda kyrka”

-Pettersson har inte en susning men Hässleholmen i Borås har varit med på bloggen flera gånger och då av samma anledning som Rosengård i Malmö…

Du är kanske inte först med liknelserna Pettersson

3 thoughts on “Tolvåringen både skjuten och knivskuren

    • Fel Lena , I Sverige kan ett barn vara mellan 30- 35 år
      med kraftig skäggväxt och ändå räknas som barn!

Kommentera