Socialdemokrat – jag ger aldrig något till tiggare

KATRINEHOLM. Göran Dahlström, är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Katrineholms kommun och har varit det sedan februari 2006. På sin blogg skriver han om sina personliga uppfattningar om allt tänkbart i Katrineholm, Sverige och världen. Bland annat nedanstående, läs framförallt det sista stycket och fråga er var drevet är…

2014-01-01_1206

Jag ger aldrig något till tiggare

Under det senaste året har det blivit mycket mer vanligt med tiggare i Sverige och i Katrineholm. Inte så många svenska tiggare men desto fler inresta EU-tiggare. Jag ger aldrig pengar till tiggare och varför inte? Svenska medborgare behöver inte tigga vi har ett väl utvecklat välfärdssystem som hanteras av de sociala myndigheterna. De tillresta EU-migranterna är i många fall organiserade och placeras ut på morgnarna. Fattiga men organiserade och illa behandlade. Det finns också hela familjer här på turné som tigger. Man uppskattar att det finns runt ett par tusen tiggare i Stockholm där också kåkstäder växer fram.

Vad jag förstår kan polisen inte göra mycket åt situationen. Jag ger inte pengar till tiggare av den enkla anledningen att ju fler som ger pengar ju fler kommer hit. Det kan väl inte vara meningen att Sverige ska vara det organiserade tiggeriets fristad i Europa. Här behövs ett tydligt regelverk för framförallt polisen för att kunna ta itu med detta. Man gör vad man vill med sina egna pengar men skänk dem då hellre till seriösa hjälporganisationer än direkt till tiggare på gatan.

Det finns människor i Katrineholm som är fattiga och behöver stöd från socialförvaltningen och de ska ha allt stöd som vi har att ge men stadsbilden i Katrineholm ska inte få nya inslag med tiggare. De måste i stället ges bättre förhållanden i sina hemländer.

Avslutningsvis: Vill vi ha tiggare i Katrineholm, ge dem pengar så blir de fler  annars, sluta ge pengar så kommer de inte hit.

 

12 thoughts on “Socialdemokrat – jag ger aldrig något till tiggare

 1. Bra om Göran tog tillbaks sina råd. Jag tror vi kan själva bestämma över de få kronor vi har kvar efter skatt.

 2. Dahlström säger nu i Radio Sörmland att han ångrar sitt blogg-inlägg. Han fick mycket kritik och menade att han blivit feltolkad. Han styr ju ihop med M och är nog inte älskad av alla. Jag tycker fortfarande han är bra.

 3. Håller med Skoglund att Dahlström är en klok sosse. Träffade en till när vi tände ljus på svärföräldrarnas grav i Hälleforsnäs i helgen. Nämligen Stefan Zunko ordf. i socialnämnden i Flen. Kul att prata med sossar och vi är helt överens. Tillhör inte vanligheterna längre. Det är ofta äldre sossar som har kvar folkhems-tanken. Men dom vi råkade ut för som hånskrattade åt oss för att vi var fattiga när gumman tillfälligt blev arbetslös o vi krävde A-kassa var inte speciellt trevliga. Inte Jörgen Danielsson heller när han TYDLIGT deklarerade att landstinget INTE hade råd att bekosta den tandvård dom själva orsakat genom övermedicinering av psykofarmaka. När han sen tvingades avgå pga. lögner och sa upp sig frivilligt då fanns plötsligt 500.000 över i landstings-kassan. Därför skriver jag S o M lika som bär, den fattige göre sig icke besvär. Får nu in insändare i SN nästan varje dag. Inte kan väl det ha något att göra med att jag sagt upp tidningen tills 31.1 ? Så kan det ju inte vara, eller? Som en kompis alltid sagt om mig: Du är en jävla “Tjat-Pelle” som skriver om samma saker hela tiden. Han är nog rätt. Men ett parti som hävdar att alla skall med har lite att leva upp till. Vill avsluta med att önska alla läsare av denna blogg God Fortsättning !

 4. Först tar han en hög skatt av oss, sen vill han ge råd om hur vi skall använda resten av våra pengar. Hur kul är det?

 5. Vi lever i ett fritt land säger Gubben ? Jaså det gör vi!
  Har exempelvis Svenska folket blivit tillfrågade om vi
  vill vara Världens i särklass största socialbyrå??

 6. Förmyndar fasoner, vi lever i ett fritt land, vi gör vad vi vill med våra pengar.Jag har inte bett om nåt råd av Göran, men kan ge honom ett,-Skänk en del av din höga lön till Katrineholms skattebetalare.

  • Tyckte du sa det var ett fritt land , ” Gubben “.

   Det måste väl även gälla för det socialdemokratiska kommunalrådet Göran Dahlström. Eller ?

   Göran är en klok sosse . Sådana behöver vi fler av.

   God fortsättning på det nya året .

  • “Vi gör vad vi vill med våra pengar”.
   Nja, en stor del, en väldigt stor del, av våra pengar avsätter vi i skatt. Vad de skattepengarna används till kan vi inte styra, men vi vet att pengarna används i allt mindre grad till det som de verkligen ska gå till och i allt större utsträckning för att hjälpa de som inte betalar skatt.

   Om vi nu gör vad vi vill med våra pengar, är mitt råd att de som nu verkligen vill också betalar för att tiggare, papperslösa och bidragstagare från hela världen ska kunna leva drägligt i Sverige. De som inte vill kan ju avsätta pengar i egna försäkringar för att täcka deras och deras anhörigas nutida- och framtida behov.

   Är du Gubben villig att avsätta mer pengar till de som inte betalar skatt och låta andra använda sina pengar till annat?

 7. Visste man att Göran Dahlström utgjorde urtypen för en socialdemokratisk politiker, skulle man känna en gnutta hopp när Alliansens tid vid makten tar slut i september.
  Dock är så inte fallet, utan Dahlström utgör ett undantag och med tanke på att Löfven tänker alliera sig med V och Mp i en ny regering, har jag inga som helst förhoppningar om ett bättre Sverige, absolut inga alls.

 8. Mycket enkel! Ge och det kommer fler. Ge inte och de försvinner. Tänk om fler kunde se på problem lika klarsynt.

Kommentera