Oseriöst och gnälligt, tyvärr

MALMÖ. Rubriken från Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Malmö.  Detta med anledning av att moderaterna i Malmö påstår att Malmö har dålig ekonomi. Det påstår fru Jammeh är oseriöst och gnälligt och fortsätter med att kommunen uppfyller både det lagstadgade balanskravet och kommunfullmäktiges finansiella mål för god ekonomisk hushållning.

Malmö stad har sunda finanser och för helåret 2013 prognostiseras åter ett överskott, den här gången på plus 115 miljoner kronor. Den politiska rödgröna majoritet som styr Malmö tar ansvar. Samtidigt som kommunen har sunda finanser har vi fortsatt höga ambitioner och fortsätter med några utmärkelser…

  • Världens sjunde bästa cykelstad (The Copenhagenize Index 2013)
  • Sveriges bästa miljökommun (Tidningen Miljöaktuellt)
  • Elbilsbästa kommun (Föreningen Gröna bilister)
  • Världens tredje grönaste stad (Green Uptown Magazine).
  • Jammeh påstår även att Malmös kulturliv jämförs med Londons och Berlins.

-Pettersson undrar hur Malmö och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ska kunna lösa problemen när hon förnekar att de finns. Sanningen är att Malmö får 12 miljoner om dagen i socialbidrag av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs direkt. Likadant ser det ut i många andra kulturberikade kommuner som Södertälje (3,3 miljoner per dag) och Eskilstuna (drygt 3 miljoner om dagen) osv.

Hur mycket kulturberikning har Sverige råd med?

Fru Jammeh till vänster och varelsen till höger är hennes man Basiru Jammeh, märkligt att Malmös förste dam inte visar upp den i officiella sammanhang…

2014-01-01_0738

Tabellen nedan som är från Malmös officiella budget visar att 40 % av Malmös inkomster kommer från bidrag och att påpeka detta tycker Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är oseriöst och gnälligt.

2014-01-01_0817

Sydsvenskan   Malmö Budget 2014 

7 thoughts on “Oseriöst och gnälligt, tyvärr

  1. För mig är det inte en merit utan en grov belastning att ge sig i lag med en så meningslös individ som denna negerhanne. Han kommer från en förlorad kontinent och skall förpassas tillbaka till sina artfränder.

  2. Malmö, stolpskottens hemort i världen. Trots att dom fått så många berikare så klarar dom sig inte utan nödhjälp. Vad är det för fel på de styrande i Malmö? Har dom blivit bitna av något konstigt?

    • Vad har den här slammerdosan för utbildning?
      Det verkar inte vara i ekonomi i alla fall.

      Att ha mage att påstå att Malmö har sunda finanser och t o m gör ett överskott, när i själva verket liket får konstgjord andning 24×365.

  3. Det verkar inte finnas någon sjukdomsinsikt heller eftersom man räknar med gåvor från övriga kommuner på 5.7 miljarder 2019.

    Oj vad lönsam invandringen är.

    Sätt Malmö i konkurs nu.

  4. Dags att sluta skänka Malmö kommun socialbidrag på 4.5 miljarder kronor per år. Låt detroitiseringen blomma ut för fullt androm till varnagel.

Kommentera