Liberal debattör vill se fler tiggare i Sverige

Den liberala debattören Fredrik Segerfeldt vill se fler tiggare i Sverige.

För att sammanfatta texten anser Fredrik Segerfeldt att vi i Sverige haft och har det för bra och att vi borde sänka vår levnadsstandard i ren solidarisk anda. Fattiga (läs tiggare) från främst Östeuropa ska kunna erhålla en fristad i Sverige, jobba för lägre löner än andra och själva ta beslut om deras val av land. Vi ska inte skicka tillbaka dem (tiggarna) till Bulgarien, utan de ska ges chansen till ett drägligare liv i Sverige.

Segerfeldt hävdar att migranten (i detta fallet tiggare från Östeuropa) ökar sin produktivitet 20 gånger om han/hon ges chansen att arbeta i Sverige. Att dessa människor (tiggarna) ska få skaffa sig ett rikare liv i Sverige, anser Segerfeldt vara en självklarhet. En flexibel arbets- och bostadsmarknad, säger Segerfeldt vara lösningen på de kåkstäder som nu blommar upp i och kring våra större städer.

Ni som sett dessa tiggare sitta på gatan från morgon till kväll, undrar kanske vilka jobb de ska tänkas ta och varför inte de eventuella jobben kan tas av någon av de cirka 400 000 som saknar ett? Ni kanske också undrar om Fredrik Segerfeldt är medveten om den katastrofala bostadsmarknad som tvingar ungdomar att bo hemma allt längre upp i åldrarna, studenter att tacka nej till studier och arbetsgivare att se utbildad arbetskraft tacka nej till jobb för att inga bostäder finns på orten?

Jag fortsätter hävda att ansvaret ligger på respektive lands regeringar och myndigheter, inte på svenska skattebetalare.

Källa: SvD

16 thoughts on “Liberal debattör vill se fler tiggare i Sverige

  1. Så är liberaler, de vill ha fri invandring så att lönerna kan sänkas.
    En och annan bonde vill nog också anställa nån billig dräng en kortare tid.

  2. År 2003 varnade dåvarande statsministern Göran Persson för vad som skulle kunna inträffa när de fattiga öststaterna fick tillträde till EU. Han ville att invandringskraven skulle skärpas när EU utvidgas. Aftonbladet skrev:
    ”Det kan bli krav på heltidsarbete för arbetstagare från de nya EU-länderna för att förhindra missbruk av de svenska trygghetssystemen, enligt statsminister Göran Persson.”

    Tja, sedan kom Ägget till makten och nu strömmar det in dragspelsspelare, rosförsäljare, skärslipare och annat löst folk och tar del av vårt trygghetssystem. Kanske var det av hat mot Persson som Ägget ändrade reglerna, precis som han av hat mot SD öppnat upp Sverige för allt möjligt löst folk från Mellanöstern.

  3. Förr i tiden satt sådana som denne Segerfeldt på instutioner
    som Sankt Lars i Lund, men idag skall ju alla psykfall få lov
    att vistas fritt, därför kan vi möta dem överallt i samhället!

  4. Idioti att tro att man kan leva på samma nivå och summa pengar som i Mogadishu eller Sofia. Eller tror tokfan att de skall ner och handla ihop matkorgen med lite veckopendling?

    Sen vet jag inte om jag tyckte om Paula Neudings beskrivning av den svenska välfärdens utveckling:

    ”en rad lyckliga historiska omständigheter och med stor möda byggt ett samhälle ”

    Jag ser det mer som ett antal duktiga entreprenörer och innovatörer som skapat en massa arbetstillfällen som den avgörande faktorn för den svenska välfärden.

  5. Att koppla ihop studenternas situation, bostadsbristen och arbetsgivarnas brist på kopmpetent arbetskraft, med att tiggare tagit sig till Sverige. Det är demagogi.
    Vi i Europa har ett gemensamt ansvar att skapa tillväxt så att folk slipper tigga. Vi har frivilligt skapat ett instrument för detta nämligen EU.

    • Jaså det säger du Gubben, det var en nyhet, så¨EU
      skapades för att ta hand om om alla som inte vill jobba
      som alla andra utan skall tigga sig fram i tillvaron?
      Har möjligtvis Nationerna Ryssland ,Kina ,Japan och
      dom stenrika Arabländerna Saudiarabien, Kuwait, Quatar
      något ansvar för dessa individer, eller bara EU och då
      företrädesvis Sverige??

  6. Själv vill jag slippa se och höra av kluvna liberala ” ” idéproducenter ” , med rötter i och från Timbro.

    Fredrik Segerfeldt är en av dessa personer.

    Däremot vill jag höra mer från förnuftiga människor med rötterna i verkligheten och deras beskrivande bild av vardagen.

  7. Resultatet i slutändan med all låglöneimport är ju att lönerna sjunker och kollektivavtalen avskaffas. Har inte ex. LO förstått detta?

  8. Du kanske vill att de ska bli lika nyttiga som din partibroder Daniel Åhlander och stor del av hans släkt och vänner, som alla kommer att få fritt vivre på något av våra flotta fängelser under de närmaste åren.

Kommentera