Al-Kompis, en berättelse från Södertälje

SÖDERTÄLJE. Tog en runda i mörkaste Ronna häromdagen och klev in i en av många ”mini markets” som inför nyåret hade laddat upp med massor av fyrverkerier. Fyrverkerierna marknadsfördes aggressivt med stora banderoller och vepor på fasad, skyltfönster och gator (olaglig affischering.)

Kunderna var så unga som 12-13 år som hängde i klungor om 5-10 stycken utanför dessa ”mini markets” i både Ronna och Lina Hage. Inför mig och flera andra vuxnas närvaro skedde försäljning av fyrverkerier helt öppet till småungarna.

Säkert lukrativt med säsongsvaror i dessa ”mini markets” som anser sig vara oumbärliga kvartersbutiker och utgörs av en av ”de 600,000 som går till…” enligt Myten.

I dessa kvartersbutiker pågår övrig tid på året annars försäljning av snus, tobak (till minderåriga såklart och ibland smuggelgods) försäljning av vattenpipeattiraljer, vattenpipetobak och Comviq-kontantkort (särskilt Afrika Amigos). Dessa varor utgör basen av butikernas försäljning. Mjölk, bröd och andra färskvaror är icke lönsamma eftersom de arabiska försäljarna inte vill riskera svinn och förlust när bäst-före-datum passerat.

Vid utgången till en av dessa miljöförfulande ”mini markets som var ”Shams Livs” på Skördevägen-Vallvägen i Ronna, Södertälje fanns tidningen ”Al Kompis”

Jag är inte förvånad över att integrationen i Södertälje är dödfött när en blaskig blaska som denna ges ut. Troligen med bidrag från kommun och annat. Det jäkligt jäkliga med denna segregerande skittidning är att den nästan uteslutande är skriven på det ”fredliga” och obegripliga språket: arabiska. Jag bläddrade igenom det 24-sidiga skräpet som bl.a. använder en slogan som lyder: ”AL KOMPIS, på arabiska från Sverige”

Blaskan utgjordes -inte helt oväntat, av 80-90 % annonser. Jag läste det lilla som var på svenska och funderade på hur dessa personer bakom tidningen tänker??? Är de på allvar eller sitter de av tiden och knåpar ihop en papperstidning för att få sina försörjningspengar?

”Al Kompis papperstidning vänder sig till arabiskspråkiga som bor i Sverige som vill ta del av svenska nyheter på arabiska. Tidningen bevakar särskilt frågor rörande integration och mångkultur men kommer också att fungera som en guide över det svenska samhället.

 

Al-Kompis har som ambition att underlätta integrationen mellan människor i Sverige. Vi anser att integrationen är ömsesidig och inser att det är viktigt att majoritetssamhället också får möjlighet att lära sig mer om de vanor, traditioner, och kulturer som de nya svenskarna tagit med sig till Sverige. o.s.v. o.s.v. bla, bla, bla…

Läste även på Al Kompis hemsida om tidningsredaktionens storslagna ambitioner för tidningen (läs: vanföreställningar)

”Al Kompis Din svenska kompis på nätet Webbportalen ”Al-Kompis” är ett modernt verktyg som bidrar positivt till integrationen i det svenska samhället.

Den nya webbportalen ”Al Kompis” är den första oberoende hemsidan i sitt slag. Den är utformad på ett smart och enkelt sätt, med en inriktning i första hand på den arabisktalande målgruppen i Sverige. ”Al Kompis” riktar sig även till arabisktalande personer med affärsintressen eller andra förbindelser från utlandet till Sverige.

Syftet med webbportalen ”Al kompis” är framförallt att kunna ge utrymme och vara ett hjälpmedel för arabisktalande personer att ta del av det som händer i Sverige och det svenska samhället. Genom webbportalen ska tillhandahållandet av aktuella nyheter och mer ingående information finnas lätt tillgänglig. En särskild målgrupp som kan tänkas ha användning av webbportalen är de människor med svårigheter i det svenska språket och som därför har det väldigt svårt att ta till sig information samt hänga med i samhällsutvecklingen.

”Al kompis” har inte funnits länge men har redan börjat etablera sig i mediasfären och får idag uppmärksamhet och uppskattning av läsare. Antalet besökare ökar konstant. Webbplatsen har en modern och internationell standard plattform där kopplingarna till socialmedier som facebook och twitter är en integrerad del i plattformen. Detta gör det enkelt och möjligt för gruppen att på ett snabbt och enkelt sätt dela med sig av informationen.”

Kommentarer: Integrationen är INTE ömsesidig. Detta kan aldrig vara seriöst!!!

Ursprungsbefolkningen 0ch majoritetssamhället vill inte, bör inte och ska inte ”få möjlighet att lära sig mer om vanor, traditioner och kulturer” som dessa ”fredliga” har indoktrinerats i.

Inget gott kan komma ur en sådan integration. Ge mig några exempel på bra saker med Mellanösterns kultur som vi kan ha nytta av. Klansamhälle? Kvinnoförtryck? Balkongflickor? Utbildning? Industri?

Men om nu Al Kompis verkligen tror på smörjan de skriver, så kan de börja med att ge ut en tidning på SVENSKA! Då kanske araberna lär sig språket och kan få möjlighet att ANPASSA sig och följa svenska livsstilen och majoritetssamhället.

Tack och lov så har människor som utgör ursprungsbefolkningen och majoritetssamhället i Sverige fortfarande sunda värderingar och kommer inte gå på denna ”integrationspornografi” och ”integrationsmasturbation” som Al Kompis redaktionen har våta drömmar om. Som en garant för detta kan kanske det åttonde partiet vara om resultatet efter valet i år blir som opinionssiffrorna pekar på och helst ännu högre.

-Pettersson ser att det mångkulturella paradiset Södertälje liksom Malmö inte skulle klara sig en dag utan socialbidrag från Sveriges övriga skattebetalarna. Av Södertäljes totala budget på 4 842 000 000 kronor utgör 1 263 000 000 socialbidrag, märkligt nog blir det c:a 40 % av den totala budgeten och procentuellt sett lika mycket som Malmös bidragsberoende. Det gör 3,46 miljoner per dag för att Södertäljes 90 000 invånare ska hålla kronofogden borta.

Jag fattar inte, invandringen som är såååå lönsam….

2014-01-01_1652

Södertälje Mål och budget 2014-2016 Bilaga

5 thoughts on “Al-Kompis, en berättelse från Södertälje

 1. Al Kompis är ett privat bolag, helt annonsdrivet och utan något som helst bidrag från staten.

  Vad gäller integrationsfrågan så önskar vi, precis som du, att alla som kommer till Sverige ska lära sig svenska. Som du säkert förstår så lär man sig inte ett helt främmande språk över en natt. Det tar tid. UNDER denna tid så lyckas Al Kompis förmedla allt som rör det svenska samhället till dessa personer så att de får information och kunskap om vad som händer runtomkring dem. Al Kompis gör ett mycket viktigt jobb här, de förklarar tydligt hur det svenska samhället fungerar, vilka regler som gäller och vad man bör göra för att integreras i Sverige. Några exempel som tidningen tar upp: hur man skriver en jobbansökan, vilka högtider man firar i Sverige, hur fungerar svensk politik, OSV OSV OSV.

  I andra länder finns massvis med tidningar på olika språk. Känner du till exempel till Nordstjernan, en svenskspråkig tidning i USA?

  Tråkigt med sådan hatfull ton i detta inlägg.

  Vänligen

 2. Ett lärorikt inlägg för dem som ännu inte drabbats,av den högt lovade massinvasionen av exoter och mångkulturen..
  Om det nu finns några sådana orter kvar i landet !

 3. Skräpet är sannolikt finansierat av pengar som skulle gått till vår skola, vård och omsorg.

Kommentera