Britterna försöker stoppa rumänerna

Efter årsskiftet är det fritt fram för bulgarer och rumäner att röra sig fritt i Europa.

I Storbritannien har man intagit en annan ställning än i Sverige och oroas över den sociala turism som svenska politiker inte anser existera.

I Storbritannien minns man 2004 när länderna i Östeuropa införlivades. Dåvarande Labourregering spådde att cirka 13 000 östeuropéer om året skulle söka sig till landet, en rejäl missbedömning visade det sig. Bara från Polen anlände cirka 500 000 och det brittiska välfärdssystemet tyngdes ned av ett ökat tryck.

Nu befarar Storbritannien och David Cameron att ett liknande scenario kommer att utspelas efter årsskiftet när medborgare från Rumänien och Bulgarien kan resa och bosätta sig fritt i vilket EU-land de önskar. Rumänska myndigheter tror att den största flytten kommer att ske av rumäner som varit bosatta i krisens Sydeuropa, där dryga miljonen rumäner beräknas bo. För att motverka den sociala turism man befarar, ämnar Storbritanniens regering införa hårdare regler för EU-migranter. Bl.a. får ingen EU-migrant ta del av någon arbetslöshetsersättning förrän efter tre månader som arbetslös och denna ersättning kommer att ges i max sex månader, tiggare ska skickas hem och de ska inte få något bostadsbidrag, samt att språkkunskaperna ska testas regelbundet.

Källor: DN och brittiska Express

8 thoughts on “Britterna försöker stoppa rumänerna

  1. Ja varhelst Kommunismen dragit fram i världen så efterlämnar den
    djup fattigdom och elände, och ändå så springer det omkring
    en massa patetiska dumhuvuden här i landet och skriker efter
    kommunistiska värderingar.Sanslöst!

    • Ja naturligtvis är det mestadels zigenare och annat pack som utnyttjar länder i civiliserade delen av Europa.
      Till dessa kommer också den kriminella delen av arbetsslavar som luras in i bl.a Tyskland.
      S.k. ”subunternehmer” med billig arbetskraft sluter avtal inom olika branscher.Fläskindustrin blomstrar i Tyskland tack vare man har sådant folk i verksamhet.Löner om 25:-/timman är inget ovanligt.
      Om du haft ögonen öppna har du senaste åren kunnat konstatera, att i Sverige håller bl.a åkeriföretagen att dö ut p.g.a. illegala transporter till spottpris.Deras svenska företrädare inom facket sitter som du vet på dubbla stolar och blir därför passiva !
      Ytterligare skäl för att snarast lämna EU och deras diktatur,som i förlängningen skapar ett ”nytt Grekland” över hela kontinenten….

      • Och dom brott som begås av dom lönedumpande
        åkeriernas chaufförer här i landet, ja dom brotten
        leder till ingenting, därför det välvilliga Sverige har
        inte förmåga att driva in böterna! Däremot brott som
        begås av Svenska chaufförer kan leda till helt sanslösa
        böter för åkerierna här hemma.

  2. För att balansera det hela(under andra ögon är de Engelska)har CSU i Tyskland begärt att speciella åtgärder måste vidtagas från 1 Januari.
    För att få tillgång till det tyska socialsystemet,begär CSU att dessa ”nya lyckosökare”,först efter att ha vistats i landet 3 månader,och därefter kan visa upp att man själv under tiden kunnat försörja sig,beviljas hjälp.
    Med detta system hoppas man kunna minska invandringsindustrin av bidragstagare.Skulle det visa sig att trots detta,ett missbruk sker mot tyska socialsystemet föreslås utvisning med förbud till ny inresa !
    Naturligtvis kritiseras detta högt av socialisterna och kommunisterna i Bundesdagen.
    Nu återstår att se om Merkel vågar ge sig på sina kamrater i samlingsregeringen ?Troligen inte eftersom hon liksom vår diktator redan är väl tuktad av EU !

  3. Läste den förljugna artikeln i DN häromdan där det framgår att de flesta migranter från östeuropa har jobb och försörjer sig. Sanningen är nog att de flesta är tiggare och kriminella,

    • Dom flesta har jobb, vilket syns på arbetslösheten i Sverige. Snart e de bara öststatare som har jobb här.

  4. Aftonslasket 2003-11-21:
    Citat ”Göran Persson orolig för ”social turism””. Vidare: ”Det kan bli krav på heltidsarbete för arbetstagare från de nya EU-länderna för att förhindra missbruk av de svenska trygghetssystemen, enligt statsminister Göran Persson” (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10413929.ab)

    Undrar om S har ”gjort upp” med sitt ”bruna” förflutna? Det Persson var orolig för har besannats. Alla dessa tiggare från f.d Öststater som härjar på gator och torg får ju ta del av den svenska välfärden på olika sätt.

Kommentera