Zlatan ogillar könsdebatten *Uppdaterat

Då kom den så, nyheten om att hela pk-Sveriges stora idol Zlatan ogillar könsdebatten.

Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare?

Orden är Zlatans och berör debatten som följde efter det att Anders Svensson fick en bil i present av Fotbollsförbundet efter att ha slagit rekordet i antal spelade herrlandskamper, något som kvinnornas motsvarighet Therese Sjögran inte fick. ”När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare”, fortsätter Zlatan märkbart irriterat. ”Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll”, avslutar Zlatan debatten.

Nu blir det kul att höra efterdebatten, för gissa om Sveriges feminister rasar när hela Sveriges kelgris avslöjar att man inte kan jämföra damer med herrar.

Källa: Expressen

Cykeltjuven Zlatan

Uppdaterat 2013-12-26

Mycket riktigt. Det dröjde inte länge förrän Zlatans nedvärderande ord om kvinnliga fotbollsspelare började diskuteras. Dock har feministerna lyst med sin frånvaro, förmodligen för att åsikterna är Zlatans och inte Anders Svenssons.

Källa: SvD

17 thoughts on “Zlatan ogillar könsdebatten *Uppdaterat

  1. Korrekt Stefan K. Invandrare har ju immunitet, och får säga och göra vad skit som helst, utan att bli straffade eller ifrågasatta. Åtminstone inte i första taget, som oss svenskar.

    Ett mycket klumpigt och dumt uttalande för övrigt. Men typiskt invandrare, som ALDRIG någonsin kommer att bli svensk.

    Sen kan man ju kritisera journalister för deras klumpighet också. Men det har med deras intelligens att göra. En som läst Marx lilla röda, förstår inte mer än så. Men man kan inte ha millimeterättvisa i allt. När kvinnor får fördelar m m, inte gallskriker PK-hyenerna då inte. Eller då någon riktigt svensk råkar illa ut eller missgynnas. Varför inte? Hade det varit Zlatan himself, som fått bilen, hade pressen hållit knäppkäft. Jo, för invandrare och muslimer står ju avsevärt mycket högre än kvinnor i den pressetiska hiarkin. Men nu var det ju en SVENSK man, som fick fördelar framför en SVENSK kvinna. Och då går det ju bra att hugga anser man enligt deras pressetiska hederskodex.

  2. Han har väl rätt så till vida att fysiskt kan man inte jämföra
    herr och damfotboll, men det förringar ju inte att Damerna
    också har gått framåt i sporten, och det säger han ju också!

  3. Alla vet väl att män är bättre på nästan all idrott. Men inte hånar Bolt kvinnliga sprinters för det. Det jag vänder mig emot är Zlatans attityd. Fast damlandslaget kanske ligger i klass med ett div 2 lag. Men dom är under utveckling. Dom spelar faktiskt en rolig fotboll. Zlatan är en jättebra fotbolls-spelare. Vore han lika bra som tänkare o strateg så håller han tyst. Respekt för andra är kanske en kurs den gode Zlatan borde söka sig till. God fortsättning önskar jag alla på denna blogg. Här är ORDET FRITT och det gillar jag.

  4. Damfotboll är ju som att titta på en hönsgård utan tupp. Zlatan har rätt. De befinner sig i gärdsgårdsserien…

  5. Är ju helt sant som Zlatan säjer går inte att jämföra Dam/Herr fotboll.Man blir ju så trött i Sverige på alla jävla jämlik etc, verkar som problemet med Sverige ska styras av petitesser och inte sunt förnuft.Ps ska operera om mig till en X person utan han/hon,hen då djävlar vilka pengar jag ska kräva och bli behandlad med respekt i framtiden:)

  6. Zlatan behöver inte vara orolig, ha är alla PKisters stora ikon och symbol för lyckad integration. Iofs får PK lite svårt att slingra sig från detta, men med sin vanliga munvighet klarar dom nog det. Zlatan själv skiter i PK.

  7. Zlatan är helt klart en riktig mansgris. Han påminner mig mycket om Göran Persson som gillade att härska över kvinnor med en otrevlig attityd. Zlatan borde självfallet hålla sig för god för att fälla dessa kommentarer. Vore jag elak vilket jag inte är skulle jag kunna säga: Zlatan tog oss INTE till VM. Persson förlorade valet 2006, trots att Alla skulle med. Nu är ju jag en snäll person så sånt säger inte jag. Klart han får alla kvinnor emot sig nu. Även jag som kanske är lite för noga med vad man kan säga o inte. Skäms Zlatan !

    • Martin! Zlatan riskerar knappast att förlora jobbet och inkomsten. Han har tjänat så många miljoner att han vågar säga vad han vill.

  8. Damerna kan ju bilda ett eget förbund så får de stå på egna ben. Som det nu är så subventionerar ju herrfotbollen damerna. Den dag de drar in lika mycket sponsorer och pengar som herrarna så kan de ställa krav.

Kommentera