Kristna flyr Betlehem

Affärsinnehavare i Betlehem klagar ofta på turistbristen, även kring julhelgerna. Men sedan flera år hotas staden också av en annan brist: kristna invånare.

På den plats i världen där kristendomen bokstavligen föddes har det helt enkelt blivit ont om kristna, skriver The Washington Post.

Turismen, som tvärbromsade under den andra intifadan för tio år sedan, är långsamt på väg tillbaka och det råder inte brist på invånare. Men i dag är två tredjedelar av dem muslimer, att jämföras med den ottomanska tiden för ett århundrade sedan när över 90 procent var kristna.

-Pettersson läser med intresse, på den ottomanska tiden som upphörde officiellt 1923 och i praktiken med första världskriget var antalet kristna 90 %. Märkligt, mussarna som påstår att de varit i majoritet i området i evigheter…

2013-12-24_2144

2 thoughts on “Kristna flyr Betlehem

  1. TRÅKIGT. Och nu också. ”Synagogan är steril…”, står det i Nostradamus profetsior innan tredje världskriget kommer. Och nog är det så. INTE ENS judarna kämpar för att bevara sitt eget kulturarv i sitt eget land. De som i alla fall ganska mycket ägnar sig åt tro.
    Tänk om det kristna rådde över världen istället. Men folk är oftast så enfaldiga. Bra mycket bättre under kristendomen, än idag. Klart att det fanns brister, men det är inget jämfört med allt sjukt som nu är. Allt kan inte vara perfekt. Men man borde inte ha kastat ut jesusbarnet med badvattnet. Det har vi förlorat alldeles offantligt för mycket på. Nu som allt elände lätt kan ta över istället. Och detta maximalt i sitt mörker. Tragiskt hur allting nu har blivit och är.

    GOD JUL på er allihopa. Ta hand om er väl nu i juletid, och må så gott ni någonsin kan i kärlek och kristeligt ljus.

Kommentera